SISTE: Fuglekassene på plass på Gjersøen GK

Hos Gjersøen Golfklubbs yngste juniorer er det en aktivitetsgruppe som bruker kvelder til å lage kasser - og henge opp.
Publisert Sist oppdatert

Send oss tips!

Skjer det noe i din klubb som vi bør omtale? Send tekst og bilde til vår reporter Ole-Morten Rosted på golfelsker@hotmail.com eller telefon 977 47 980.

Gjersøen Golfklubb er det viktig at fuglekassene er på plass foran en ny sesong. Det har klubben jobbet med og nå er de det.

Golfklubben skriver på sin hjemmeside: Alle fugler små de er, kommer nu tilbake....

Nåja, ikke alle ennå, men. Noen har vært her gjennom vinteren, noen er ankommet fra sydlige strøk og mange er fortsatt underveis. Ett har de felles, de fastboende og trekkfuglene, livet skal gå videre og etterslekten sikres, skriver de. 

Kurud er det heldigvis mye gammelskog for hullrugere, men ytterligere drahjelp i form av fuglekasser er viktig. Blant klubbens yngste juniorer er det en aktivitetsgruppe som bruker kvelder til å lage kasser - og henge opp. 

Flere fuglekasser, flere fugler, mindre mygg, avslutter golfklubben.

Eiker Golfklubb har nå ansatt på heltid

Greenkeeper Alexander Lundgren blir ansatt på heltid på Eiker Golfklubb.

Eiker Golfklubb har gitt sine medlemmer det de hadde håpet på. Nå en av medarbeiderne ansatt på heltid.

Dette skriver Eiker Golfklubb om det klubben har gjort. Greenkeeper Alexander Lundgren blir ansatt på heltid. Han fortsetter som greenkeeper og blir klubbens faste ansikt utad. 

De skriver videre at han vil være gjester og medlemmers kontaktperson, slik at alle blir fulgt opp, samt jobbe med sponsorer. Vi gleder oss til fortsettelsen, avslutter Eiker Golfklubb.

Mørk GK kjøper Indre Østfold Golfsenter

Mørk Golfklubb kjøper Indre Østfold Golfsenter.

Årsmøtet i Mørk Golfklubb vedtok å kjøpe Indre Østfold Golfsenter og overta driften.

- Vi i klubben er meget godt fornøyd med at vi kan tilby aktivitet til våre medlemmer 12 måneder i året. Dette kan virke positivt på ivaretakelse, rekruttering, egne grupper slik som for eksempel junior og klubbens omdømme i samfunnet, sier daglig leder i Mørk Golfklubb Per Thomas Hansen.

Senteret vil selvfølgelig fortsatt vil være åpent for alle uavhengig av hvilken klubb du er medlem av, eller om du vil prøve golf for første gang. 

- Indre Østfold Golfsenter har i dag 6 topp moderne Trackman simulatorer, slagområde og en liten puttinggreen, forteller den daglige lederen. 

Pass opp for robotklipper på Soon GK

Tre golfhull skal denne robotklipperen ordne på soon Golfklubb denne sesongen.

I år blir det robotklipping på flere hull på Soon Golfklubb. Golfklubben har bestemt at dette skal skje på hull 1, 6 og 7.

 Soon Golfbane skriver videre at de allerede har vært ute og testen den nye robotklipperen. De er klar over at mange kommer til å stifte bekjentskap med doningen i løpet av sesongen.

Her er reglene du må følge på Soon Golfklubb når det gjelder robotklipperen:

  1. En klipper i ro og i ladestasjon er en uflyttbar hindring. Fritak må tas etter regel 16.1.
  2. En ball i bevegelse som ved et uhell blir stoppet eller får forandret retning av en klipper i bevegelse, må spilles fra der den kommer til ro, se regel 11.1b.
  3. En ball i ro som flyttes av en klipper i bevegelse må plasseres tilbake, se regel 9.6.
  4. Hvis en klipper i bevegelse fysisk påvirker spillet, kan spilleren vente til klipperen har flyttet seg og ikke lenger gir slik påvirkning.

Nye drivere på Stavanger Golfklubb

Farmhouse Cosba A/S skal drives av Annelin Boman og Christophe Samijn.

Stavanger Golfklubb har fra januar i år fått nye drivere og det var selskapet Cosba A/S som overtok driften av klubbens restaurantfasiliteter, og vekker til live Farmhouse

Navnet Cosba ble stiftet i 2018 og driver i dag restauranten IDDIS Café & Brasserie i lokalene til norsk Hermetikkmuseum og norsk Grafisk museum i Gamle Stavanger. I tillegg har de drevet restaurant- og cateringvirksomhet i Det Stavangerske Klubselskap lokaler i Kleivå.  Farmhouse  Cosba A/S drives av Annelin Boman og Christophe Samijn.

Stavanger Golfklubb nevner også at IDDIS Café & Brasserie i 2023 ble servert over 10.000 sandwicher! Et enormt tall når man vet at restauranten kun har åpent til lunsj.  

Haga Golf AS med forlik med Nordhaug Gård, Toppgolf AS og Golfbygg AS

Haga Golf AS har inngått et forliksavtale med Nordhaug Gård, Toppgolf og Golfbygg.

Den 11 mars inngikk Haga Golf AS et forlik med eieren av Nordhaug Gård, Toppgolf AS og Golfbygg AS etter lengre tids forhandlinger, skriver Haga Golf på sin hjemmeside.

Nordhaug Gård er en av grunneierne som leier ut areal til Haga Golf AS. Bakgrunnen for at dette er en fireparts-avtale er at deler av arealet er fremleiet fra Haga Golf AS til Toppgolf AS, som har drevet sin virksomhet der, inkludert drivingrangen, akademiet, Nordhaug Golfklubb og Golfbygg AS’ næringsbygg. 

De skriver videre at som dekket i dagspressen har det vært kjent at grunneier og Toppgolf har vært uenig i en rekke forhold knyttet til driften. Det har også vært diskusjoner om disposisjonsretten til deler av arealet på eiendommen. Disse sakene har enten vært behandlet i rettssystemet (herunder ankebehandlinger) eller er planlagt for nye rettsrunder våren og høsten 2024. I disse prosessene er Haga Golf AS part i saken og ville således vært direkte berørt av fremtidige tvister i og utenfor rettssystemet.

Forliksavtalen setter et punktum for alle pågående rettsdiskusjoner og påklagelser til kommunale instanser. Ut over dette er det to vesentlige punkter som er oppfylt i forliksavtalen. Den første er knyttet til at virksomheten til Toppgolf kan videreføres også i fremtiden, den andre er at opprydningsansvaret for historiske baller slått over nettet på drivingrangen er plassert hos Toppgolf. Avtalen omhandler også avklaringer rundt fremtidig bruk og disposisjonsrett av grusplassen til venstre for drivingrangen, som ved avtalens start er delt 50/50 mellom grunneier og Haga, med Toppgolf som fremleietaker, skriver de videre.

Både administrasjonen og styret er optimistiske til at forliksavtalen skaper ro på Haga for fremtiden og at fokus nå kan flyttes vekk fra juridiske tvister og prosedyre og over på drift av anlegget vårt. Den er også en viktig avklaring for å ferdigforhandle en eventuell avtale om driften til Toppgolf, avslutter de.

Forandringer på Kjekstad Golfklubb

Det blir endringer i administrasjonen på Kjekstad Golfklubb i 2024.

Kjekstad Golfklubb har gitt beskjed om at det er blitt og blir forandringer i golfklubben denne sesongen.

Kjekstad Golfklubb skriver på sin hjemmeside at Bente og Bjørn Lohne har blitt enige om avslutning av arbeidsforholdene i golfklubben. 

Allerede fra 12. mars var Bente Lohne fritatt for arbeidsplikt i Kjekstad Golfklubb. Hennes arbeidsoppgaver blir ivaretatt av klubbens ansatte. 

Bjørn Lohne jobber frem til og med 30 juni 2024. Styret har igangsatt arbeidet med å finne en erstatter for Bjørn Lohne, skriver de videre.

Signaturhullet på Borregaard GK forbedres

Borregaard Golfklubbs hull 15 skal du ikke i 2024 spille blindt, nå er en ny platting klar for bruk.

Norges nest eldste golfklubb Borregaard Golfklubb har laget en ny platting på tee 15 for at hullet ikke skal være blindt for klubbens medlemmer og greenfee spillere.

-  «Signaturhullet» på Borregaard Golfklubb har utbedret tee 15. Det er bygget en platting slik at greenen ikke lenger er «blind». Nå skal det være mulig mulig å se flagget og greenen fra utslagsstedet, forteller Erik Gressløs i styret i golfklubben.

Tidligere var det bare hull 6 hvor golfspillerne kunne se green og flagget fra utslaget, for 2024 sesongen er det blitt en forandring på det.

Soon Golfklubb drener og roboter tar over

Soon Golfklubb drenere drivingrangen og robotklippere skal holde gresset nede her i sesongen.

Soon Golfklubb er i full gang med å drenere drivingrangen og robotklippere skal holde gresset nede når den er i full gang igjen. 

Golfklubben skriver at under fuktige dager i 2023 hadde de alt for mye vann på rangen. Dette blir det bedring på i 2024.

Den største "flaskehals" i fjor var alt vannet de hadde på rangen da nedbøren kom på siste halvdel av sesongen.

Soon Golfklubb legger i disse dager ny drenering fra rangens "lavpunkter" ut i Stavnesbekken. Sølete jobb, men dette skal bidra til bedre drift til glede for våre medlemmer og gjester, skriver de.

To nye roboter er på plass. En skal sørge for ballplukking og en som skal sørge for klipping.

Klipperoboten skal også ta seg av klipping på treningsfelt mellom drivingrangen og den lille 6-hullsbanen.

Soon Golfklubb mener at kombinasjonen av ny drenering, skal sørge for at rangen skal kunne tåle store mengder med nedbør. Robotene skal sikre en mye bedre drift av rangeanlegget, til glede for både medlemmer og gjester, konkluderer Soon Golfklubb.

Æresmedlem og overskudd i Kongsberg GK

Kongsberg Golfklubb valgte på årsmøte å utnevne Pål Svensen til golfklubbens æresmedlem.

Kongsberg Golfklubb kunne forleden på sitt årsmøte utnevne Pål Svensen til golfklubbens æresmedlem. Pål har i en årrekke vært en uvurderlig man for golfklubben. Det spiller liten rolle hvilke oppgaver som skal ordnes er det aldri nei i hans munn. Dette over uendelig mange år, skriver golfklubben.

Videre skriver Kongsberg Golfklubb at driftsresultatet for 2023 viser et overskudd på 32 198 kroner. Det er gjort investeringer i simulatorsenter som åpnet 1.12.2023 . Her ble det også gjort en solid dugnadsinnsats med blant annet riving, skriver golfklubben videre.

I Kongsberg Golfbane SA ble Pål Atle Berg gjenvalg som styreleder.

Bygget reiser seg i Sandefjord Golfklubb

Begge etasjer er nå under tak på nye klubbhuset til Sandefjord Golfklubb.

Klubbhuset er i ferd med å reise seg på Sandefjord Golfklubb og det skjer store forandringer hele tiden.

Sålen under underetasjen er nå ferdig og skilleveggene er snart oppe også. Etasjeskillet mellom under- og hovedetasjen er lagt og trappen er på plass. I hovedetasjen er bærekonstruksjonene ferdige og hulldekkeelementene til taket på plass, skriver Sandefjord Golfklubb på sin hjemmeside.

 Rundt huset er tilbake-fylling delvis gjort. Golfklubben følger framdriftsplanen for klubbhuset som skal være ferdig i slutten av juli.

Etter nok en raus gave fra en støttespiller, planlegger Sandefjord Golfklubb nå også igangsetting av en parkeringsgarasje på 150m2 til golfbilene. Den vil ligge nær klubbhuset på den andre siden av veien. Etter planen vil også den stå ferdig i slutten av juli.

Nye treneren på Arendal & Omegn GK

Marius Dyve Samuelsen er den nye treneren på Arendal & Omegn Golfklubb

Arendal & Omegn Golfklubb kunne forleden presentere sin nye trener for 2024 sesongen. Det er  Marius Dyve Samuelsen som blir golfklubbens nye trener, skriver golfklubben.

Marius er godt på vei med sin PGA utdanning og har også en bachelorgrad i Multimedieteknologi og Design, teknisk allrounder med erfaringer innen web design, grafikk, interaksjonsdesign, film-, foto- og lydproduksjon.

Har spilt golf siden årtusenskiftet med lidenskap for golfsporten og stor interesse for golfutstyr og har konsumert mange av de åpne kursene som ligger rundt på nett.

- Å veilede andre til riktig utstyr krever stor grad av kunnskap og erfaring. En golfkølle er ikke bare en golfkølle! Jeg ser at egenskapene mine som er fremtredende her er å være tålmodig, nøyaktige, detaljorientert, løsningsorientert og ikke minst serviceinnstilt, sier han til klubbens hjemmeside.

Han påpeker videre at det aller viktigste for ham er at man opplever mestringsfølelse. Samme gjelder golf swing/teknikk, det handler like mye om individet der, som på utstyret. Alle er ikke skapt for å svinge som John Daily eller Rory McIllroy, konkluderer  Marius Dyve Samuelsen.

Viktige penger til Grimstad Golfklubb

Erik Møland kunne ta i mot gavesjekken på 200 000 kroner fra Sparebanken Sør.

Det skjer mye i Grimstad Golfklubb for tiden. På årsmøtet kunne Erik Mørland fortelle at Sparebanken Sør ga golfklubben en gave på 200.000 kroner. Gaven vil hjelpe golfklubben i arbeidet med å videreutvikle Sør-Akademiet. Denne jobben her blir gjort for barn og unge i Grimstad Golfklubb

Nå bygges det nytt bygg som frigjør mer lagringsplass for juniorutvalget og utstyret til barn og unge.

Grunnarbeidene er ferdig og Fred Olsen har gjort en super jobb med gravemaskinen. Nå er det klart til støping. Bygget skal inneholde tralleboder, utstyr til banen og vinterlagring av golfbilene, skriver Grimstad Golfklubb på sin hjemmeside.

Byneset GK bygger overbygg på rangen

Det blir supre forhold på Byneset Golfklubb når overbygget er på plass.

Byneset Golfklubb i Trondheim planlegger ti utslagsplasser under tak på halve delen av driving rangen. Den andre halvdelen blir som før. Det samme blir gressrangen, skriver klubben på sine nettsider.

Byneset har valgt Weland om leverandør.  De har lang erfaring med tilsvarende overbygg, og har levert til en rekke golfbaner i Norge, Sverige og Danmark. I Norge har de levert til Hakadal og Drøbak

Klubben vil også montere led-lys slik at golfspillerne kan stå her utover kvelden. Med Trackman Range med skjermer på alle ti plassene under tak, vil dette også fungere når det er mørkt ute. 

Overbygget vil skjerme mot nedbør og vind, og vil bli plassert på en støpt betongsåle. Det blir fem dører i bakkant. Golfklubben jobber med siste detaljer og planer for oppgradering av drivingrangen, og går i gang så raskt som mulig når alt av søknader er på plass.


Stavanger bygger korthullsbane

Stavanger Golfklubb fikk sin søknad om korthullsbane/treningsområde innvilget av Stavanger kommune.

Stavanger Golfklubb søknad til Stavanger kommune om å anlegge en korthullsbane/treningsområde på et jorde ved dagens golfbane er blitt innvilget.

Golfbaneutvidelsen blir på 22,5 dekar. Stavanger kommunes byggesaksavdeling mener tiltaket er i tråd med kommuneplanen, der området er blitt omdefinert fra landbruk til friområde, skriver Stavanger Aftenblad.

- Dette er den samme reguleringen som resten av golfbanen har, sier daglig leder Frode Vassbø i Stavanger Golfklubb til Aftenbladet.

Det gjenstår fortsatt litt før de kan starte opp arbeidet. Det er klagefrist og tinglysning blant annet. Det er klart at det vil komme klager på kommunens vedtak.

Golfklubben har stipulert en kostnad på fra 6 til 7 millioner kroner.


Julie tar steget fra NGF til Grini GK

Julie Christine Riis Lied er nyansatt i Grini GK.

Julie Christine Riis Lied er på plass på Grini Golfklubb som administrasjons- og sportslig ansvarlig for klubbens medlemmer.

- Julie får hovedansvaret for våre medlemmer med generell medlemsservice. Videre vil hun lede utviklingen og driften av klubbens sportslige organisasjon, solid forankret og i tett samarbeid med vår eksterne partner Schiager de Sousa Golf, forteller daglig leder Erik Holmen til Norsk Golf.

 Videre forteller han at hun også vil være en aktiv deltaker i juniorkomiteen og bidra til den generelle driften og utviklingen av klubben.

- Vi er veldige glade for å ha Julie på plass hos oss med sin spennende bakgrunn og lange erfaring fra golfen, både som spiller og tidligere arbeidserfaring. Julie startet tidlig å satse på golf og tok turen over til USA og college for å leve ut drømmen om å bli en proffspiller, forteller han.

Hun ble værende igjen i USA etter endt college og fullførte sin mastergrad i sportsadministrasjon- og ledelse før hun kom hjem til Norge under pandemien. 30-åringen kommer direkte fra en prosjektstilling som idrettsutvikler i Norges Golfforbund, der hun har vært de siste tre årene. 

Julie er i tillegg i sitt avsluttende år for sin utdanning til å bli PGA Coach. Hun vil også bistå/være ansvarlig for videre satsning og trening av jenter/kvinner allerede fra årets sesong.


Fra Miklagard Golf til Arlandastad i Sverige

Mats Candinger takket for seg for ikke så lenge siden, nå har han fått vd jobb på Arlandastad.

Mats Candinger takket for seg på Miklagard Golf da problemene var på topp. Nå har svensken fått seg ny jobb – og det er ikke i Norge.

Det er nå klart at hans nye golfklubb blir Arlandastad, hvor Mats tar over som vd (verkställande direktör). Det gjør han etter at Per Karlsson har valgt å slutte.

Candinger var klubbsjef og vd hos Saltsjöbadens Golfklubb i ti år. Før det arbeidet han som pro i 25 år. De siste to årene på Miklagard.

– Jeg har aldri hatt en «ordentlig» jobb, alltid har det handlet om golf. Det skal det også gjøre de neste årene, sier Candinger med glimt i øyet.

Mats blir vd for Arlandastad Golf AB og Ulriksdals Golf AB. 


Samarbeid mellom flere golfklubber og baner

Sveio Golfpark og Karmøy Golfklubb kan fortelle om nytt samarbeid om drift av golfbanen. Dette samarbeidet markerer en betydelig styrking av golfmiljøet i regionen, og vil gi medlemmene økt tilgang til flere baner og opplevelser, skriver Sveio Golfpark.

Fra og med nå vil Karmøy Golfbane – Skudenes, sammen med Haugaland Golfbane – Sveio og Nordvegen Golfbane – Torvastad bli drevet av Sveio Golfpark. Dette åpner opp for medlemmene i alle tre klubbene til å spille på alle banene med kun ett medlemskap. Et av Norges største golftilbud, mener de.

Karmøy Golfklubb vil konsentrere sine ressurser på den sportslig delen av driften, mens Sveio Golfpark tar ansvar for det administrative, kursing og vedlikehold av banen.

Avtalen ble formelt signert av Gavin Hinds, daglig leder i Sveio Golfpark, og Leif Einar Falnes, styreleder i Karmøy Golfklubb, den 12. mars 2024.

Dette samarbeidet understreker deres felles visjon om å fremme golfsporten på Haugalandet og skape en enda bedre golfopplevelse for alle medlemmer. 


Golfmarked til inntekt for de yngste

Oslo Golfklubb arrangerer Golfmarked søndag 28. april, og nå er det mulighet for å levere inn golfutstyr du ønsker å bli kvitt.

Oslo Golfklubb arrangerer Golfmarked søndag 28. april, og nå er det mulighet for å levere inn golfutstyr du ønsker å bli kvitt.

Det er bare å finne frem brukt golfutstyr som du ønsker å selge. Det meste av golfutstyr er interessant, men det er viktig at det ikke er for gammelt og dermed utgått på dato. Juniorsett, traller, bagger, reisetrekk, GPS klokker og lasermålere er eksempler på varer som er populære. Sko og klær som er brukt selger dessverre ikke så bra, skriver Oslo Golfklubb.

De skriver videre at trenene har erfaring med golfutstyr og hjelper til med prissetting. Utstyret tas imot på trenerkontoret på hverdager mellom kl. 12.00-16.00. 

30 prosent av salgssummen går til juniorsatsingen i klubben. Resten går til selger. Utstyr som blir priset til kr 300,- eller lavere vil i sin helhet tilfalle junioravdelingen.

Oslo Golfklubb har en stor satsing på unge golfere. Mye av driften dekkes av kursavgift og kontingenter. Inntekter fra Golfmarkedet bidrar til å holde treningsavgiften nede og rimelig spill på alderstilpasset bane, skriver golfklubben videre.


Hovden Vintergolf der golf og skifolket møtes

Hovden Vintergolf arrangert av Hovden Golfklubb ble igjen en suksess med 43 deltakere på den flott preparerte golfbanen.

Hovden Vintergolf ble igjen arrangert av Hovden Golfklubb og 43 golfspillere hadde funnet veien til årets turnering. Rammen rundt turneringen med sol fra klar himmel kunne ikke vært bedre.

- Allerede i 2002 startet vi vintergolf turneringen. Turneringen vår har vært avlyst to ganger for lite snø en gang og korona den andre, forteller Inger Lise Grønsand til Norsk Golf.

Det var en virkelig fin golfbane som møtte deltakerne etter at Tom Kvinlog har laget golfbanen. Fra starten av var turneringen i Hovden skisenter, de siste årene er banen lagt i et område der det også er langrennsløyper.

Golfbanen som lages er 9 hull og spiller to ganger (par 68 bane).

- De ni hull bestårav, tre par 3 hull, fem par 4 hull og ett par 5 hull. Turneringsformen er scramble og det er orange eller rosa golfballer som brukes. Det er ikke laget ordinære golfhull, men en gummiring som golfspillerne skal , forteller Grønsand.

Årets vinnere av Hovden Vintergolf ble Aud Tove Egeli og Karsten Skårdal med 56 nettoslag.

Golfballene ligger tett rundt gummiringen og siste putt skal settes.
Hen hyggelig prat der golfere og skifolket møtes.
Aud Tove Egeli og Karsten Skårdal gikk seirende ut av konkurransen.
Fantastisk dag for Hovden Vintergolf.
Golferne går mot flagget, mens skiløperne går forbi.
En herlig dag for deltakerne som virkelig koste seg under Hovden Vintergolf.

Ny proshop og simulatorsenter sjef

Felix Warmedal er blitt fast ansatt med flere oppgaver i Bærum Golfklubb. 

- Felix Warmedal skal ha flere oppgaver hos oss i løpet av året. Han skal være ansvarlig for simulatorsenteret på vinteren og proshopen på sommeren, forteller Golf og markedsansvarlig i golfklubben Anders Harto til Norsk Golf.

Han kan videre fortelle at i proshopen endrer de innkjøpsfilosofi slik at det fremover skal være varer med klubblogoer og forbruksvarer. 

- I tillegg til å tilby custom fitting, vi har investert i utstyr for lie-og loftsjekk og grepsskift som står inne i proshop, for å gi kundene en helhetlig service i butikk, sier Harto.


Skjeberg GK åpnet med åtte nye Toptracere

Tre fornøyde golfspillere på rangen til Skjeberg Golfklubb denne første dagen med Toptracere på rangen. Fra venstre Adrian Hansen, Marion Thunæs og Even Elverhøi.

Torsdag 6. mars blir en liten merkedag for Skjeberg Golfklubb. Da golfspillerne kom for å trene på rangen, var åtte nye Toptracere klare for bruk. Alle de åtte plassene er under tak, så vær og vind spiller liten rolle.

- Vi bestemte oss etter fjorårets sesong at vi ville gi våre medlemmer og gjestespillere litt ekstra. Vi har sett hvordan dette er blitt tatt meget godt i mot av golfspillere. Da bestemte vi oss på Skjeberg Golfklubb, at vi skulle gå for dette, sier daglig leder i Skjeberg Golfklubb Cathrine Laursen.

Styreleder Einar Evensen forteller at de har lagt på ballbøttene til 40 kroner for 30 golfballer.

- Vi har fått mange tusen nye rangeballer til sesongen, så vi håper at opplevelsen å komme til Skjeberg Golfklubb bli enda bedre, sier Evensen.

Den første dagen på golfklubben var det fult på alle åtte plassene, og mange blide og fornøyde golfspillere var det å se på Skjeberg Golfklubb.


Får beholde teltet på Gjersøen Golfbane i ett år

Teltet til høyere på bildet på Gjersøen Golfklubb får lov til å stå ett år til.

Teltet på nærmere 500 kvadratmeter på Gjersøen Golfbane var ønsket fjernet av kommunedirektøren, men et enstemmig utvalg i kommunen ville det annerledes.

Teltet står plassert i tilknytning til gårdstunet og vil ikke forringe mulighetene for allmennheten til friluftsliv på eiendommen, skriver kommunen.

Kjell Arne Bratli, daglig leder ved Gjersøen Golfbane AS ønsker at golfbanen vil videreføre golfaktivitetene som foregår i teltet i dag. Det innebærer utleie for spesielle anledninger og andre typer aktiviteter på golfanlegget. Det er i tillegg positivt at teltet kan benyttes til integrering og gratis lavterskeltilbud.

Partiene i kommunen var enig om at teltet får stå. Det er ingen naboer som plages av det, dermed var det en grei sak å få et samlet vedtak på.

– Jeg er fornøyd og takknemlig for vedtaket, som betyr at vi ubrutt kan jobbe videre med forskjellige tilbud. Både golfklubben og Inkludering Norge er i gang for 2024, sier Kjell A Bratli.


Restauranten på Onsøy GK med ny sjef

Anjelika Klang Dolph tar over som restaurant sjef på restaurant Elin på Onsøy Golfklubb.

Onsøy Golfklubb kan ønske sin nye  restauransjef på ELIN Anjelika Klang Dolph velkommen til å ta over restauranten.

Sammen med daglig leder Martin Borgaas og kjøkkensjef Bonga Marenene , ser Anjelika nå etter noen nye kollegaer for å gjøre teamet komplett. 

Onsøy Golfklubb er veldig glade for å kunne ønske Anjelika velkommen til teamet på ELIN. Anjelika har nesten 30 års erfaring innen ledelse, service og drift av restauranter. 

Tidligere jobbet hun i Stockholm, men flyttet til Fredrikstad for en tid siden. Golfklubb  gleder seg til samarbeidet på Onsøy Resort.


Nyklipte greener på Bærheim Golfpark 

28 februar ble greenene for første gang klippet på Bærheim Golfpark.

Det er bare å sperre opp øynene. Datoen er 28. februar og du ser riktig. På Bærheim Golfpark var de ute og klippet greener onsdag.

- Jeg kan skriver under på at det ikke er ofte at vi er så tidlig ute med å klippe greener for våre medlemmer i Sandnes Golfklubb og greenfeespillere. Det er faktisk ti år siden sist vi var så tidlig ute, forteller Atle Hansen til Norsk Golf.

Det har vært fine forhold den siste tiden som har gjort at tiden nå var inne for å klippe greenene.

- Det er ikke uvanlig at vi spiller golf her på Bærheim Golfpark i februar måned, men at de får nyklipte greener er ikke like vanlig, forteller Hansen.

Han kunne videre fortelle at det var mange blide ansikter å se ute på golfbanen onsdag, når det var raskere enn noen gang å sette puttene.


Den siste putten på Skjeberg GKs hull 8 slått

Maskinfører Kjell Arne Belsby putter den siste putten med gravemaskinen på hull 8 på Skjeberg Golfklubb før greenen forsvinner.

Den siste putten er slått på Skjeberg Golfklubbs hull 8, nå er gravemaskinen i gang med rehabiliteringen for å lage en ny green. 

Golfklubb er inne i sitt andre år med rehabilitering av golfbanen. I 2023 ble det laget et helt nytt golfhull par 3, som blir reservehull for golfklubben. Dette skal brukes når større ting skal gjøres på golfbanen. Greenen på hull 6 ble rehabilitert og utvidet i 2023.

Takket være det ny hullet par 3, vil Skjeberg Golfklubb ha en fullverdig golfbane, mens 13 millioners prosjektet går sin gang.

I 2024 er det hull 8 som nå blir stengt, og gravemaskinen er i gang med å fjerne masser på greenen. Det blir denne greenen som skal bli ny og langt bedre for klubbens medlemmer og greenfee gjester å putte på.

Golfklubben kan videre fortelle at flere teesteder blir også rehabilitert og nye kommer også til. De ser ikke bort fra at hull 8 kan bli spillbart utover høsten. Det hele avhenger av hvor mye jobb og hvordan været blir framover.


Den nye banesjefen kommer fra Lofoten 

Gjøvik & Toten Golfklubb med ny banesjef Trond Brubak blir ønsket velkommen som klubbens banesjef.

Gjøvik & Toten Golfklubb har skrevet avtale med Trond Brubak som ny banesjef. Allerede på fredag 1.mars er an klar for å sette i gang med å gjøre golfbanen best mulig til kommende sesong, skriver golfklubben.

Trond Brubak har lang fartstid i golf-Norge og har jobbet som greenkeeper siden 2003.

Han har blant annet jobbet på Kragerø, Nordsjø, Grønmo og flere år på Oustøen CC.

Han var anleggsassistent under ombyggingen av Oslo GK, og flytter nå fra Lofoten (Links) for å ta over  på heltid.

Klubben er veldig fornøyd at Trond Brubak valgte  å si ja til banesjef-stillingen på Gjøvik & Toten Golfklubb.


Sandefjords nye klubbhus reiser seg

Sandefjord Golfklubbs nye klubbhus er i ferd med å reise seg og blir helt klart viktig for golfklubben.

Klubbhuset til Sandefjord Golfklubb begynner å ta form. Støpning av sålen er ferdig, og veggene i underetasjen er påbegynt, skriver Sandefjord Golfklubb.

Bygget vil bestå av mur, treverk og mye glass både i fasade og rekkverket rundt terrassen. Bygget skal brukes til klubbdrift og være et samlingsted for medlemmer og gjestespillere. Det vil også være lokaler for utleie. 

Sandefjord Golfklubbs klubbhus skal være lett å drifte. I tillegg til resepsjonen med kioskdrift består første etasje også av Proshop, utleielokale, kontor, møterom, bar og lounge område. 

Golfklubben skriver vil ikke være restaurant. men enkel mat servering. I underetasjen blir det toaletter, garderober, lager og bagskap, skriver de videre.

Dette vil helt klart berike det meste hos Sandefjord Golfklubb.


Bærum gjorde om driftsmodellen

Bærum Golfklubb tok eierskap selv til proshop, treningstilbud, og etableringen av et simulatorsenter.

Bærum Golfklubb vedtok på et ekstraordinært årsmøte i 2023 å endre driftsmodellen til klubben for å være fremtidsrettet og skape flere inntekter for klubben. 

- Ved å ta eierskap selv til proshop, treningstilbud, og etableringen av et simulatorsenter, skaper vi et komplett tilbud for medlemmer, gjester og samarbeidspartnere, forteller Anders Harto Golf- og markedsansvarlig Bærum Golfklubb til Norsk Golf.

 Simulatorsenteret har 5 TrackMan simulatorer. Et eget topp moderne svingstudio med en TrackMan og nærspillsområde på loftet. 

- Det er nå golf året rundt hos oss. Ved å drifte flere deler av golfanlegget selv, kan vi reinvestere inntekter i anlegg. Av den grunn kan gi tilbake til medlemmene som et godt driftet idrettslag, sier Anders Harto.


Venter med green på hull 18 på Asker GK

1. juli håpet man at green på hull 18 på Asker Golfklubb skulle stått ferdig, nå blir arbeidet utsatt med start til høsten.

Det er nå klart at Asker Golfklubb ikke kommer til å ha ferdig green på hull 18 til 1. juli som de hadde planlagt.

I golfklubbens beretning til årsmøtet skriver de at greenen ligger for lavt i forhold til vannet og den mangler også drenering. De besluttet på det ekstraordinære årsmøtet i september at greenen på hull 18 skulle rehabiliteres.

Skaaret AS skal utføre jobben og den opprinnelige planen var at den skulle stå ferdig 1. juli 2024.

Golfklubben skriver videre at søknadsprosessen har vært mer omfattende og tidkrevende enn de hadde sett for seg, og styret vedtok av den grunn å utsette arbeidet til høsten 2024. Søknadsprosessen holder de på med fortsatt.

Asker Golfklubb hadde da 2024 tok til 1814 medlemmer og de har 213 på venteliste.

376.489 kroner i pluss sitte Golfklubben igjen med etter at 2023 sesongen er over.


Trapper litt ned i Kongsberg Golfklubb

Gjermund Buen ønsker å trappe litt ned og har redusert sin stilling i Kongsberg Golfklubb. Foto: Konsgberg Golfklubb

Hos Kongsberg Golfklubb ble det litt forandringer fra 1. januar 2024. Klubbens mangeårige daglige leder, Gjermund Buen, har etter eget ønske redusert sin stilling til 60% .

Han har fordelt flere av sine oppgaver og tilpasser selv sine arbeidsoppgaver under sesongen. Samtidig søker Kongsberg Golfbane en ny driver av deres kafé.

I den anledning søker golfklubben etter engasjert og dyktig driver, som ønsker å være med å videreutvikle og drifte kafé/restauranten.

Kongsberg Golfklubb håper at alt skal være på plass til sesongen starter ute. 


Duo overtar som proer på Tyrifjorden GK

Nå er det klart for at Paul Nilbrink (bildet) og Aqeel Shafqat Gujjar tar over projobbene på Tyrifjorden Golfklubb.

Tyrifjorden Golfklubb kan nå presentere Paul Nilbrink og Aqeel Shafqat Gujjar, som sine nye klubb-proer i 2024, skriver de på sin hjemmeside.

Paul er en utdannet PGA Pro med klasse A Club Professional sertifisering, og underviser den «moderne golfsvingen».  

Paul var på amatørlandslaget og ble nordisk mester for lag. I tillegg spilte han for University of Central Florida. Av meritter kan han vise til to seire på Challenge Tour, spill på Europatouren og flere andre seire som proffspiller.

Tyrifjordens andre nye pro, er Aqeel Shafqat Gujjar. Han er utdannet PGA Coach ved Høyskolen Innlandet på Elverum. Aqeel er i tillegg godkjent golfdommer for Norges Golfforbund og har fullført greenkeepernes grunnutdanning. Aqeel er videreutdannet ved anerkjente Titleist Performance Institute som TPI Certified Level 1 og Golf Level 2.


Kvinneskifte hos Lillestrøm Golfklubb

Karin Andersen takket for seg som styreleder i Lillestrøm Golfklubb og ga stafettpinnen videre til Anita Eek Arnesen.

Karin Andersen ble takket av som styreleder i Lillestrøm Golfklubb, og utnevnt til æresmedlem. De kan se tilbake på et meget godt 2023 for golfklubben.

Karin Andersen har vært med siden oppstarten i 1999, og hun har hatt mange oppgaver opp 

gjennom årene - flere år med styrearbeid sist nå tre år som styreleder. På årsmøtet ga hun stafettpinnen videre til Anita Eek Arnesen som ble klubbens nye styreleder.

Alt i alt har inntektene til klubben økt med kr 328.975 i forhold til 2022. Aktiviteten på banen og treningsanlegget har vært god gjennom hele sesongen.

Golfklubben fortsetter å fornye maskinparken og i 2023 har vi investert i ny ballmaskin, golfbiler og ballplukkebil.

Det regnskapsmessige resultatet viser et overskudd på kr 1.104.789.

Medlemstallet viser 1078 aktive medlemmer ved årsskiftet mot 984 på samme tid i 2022.


5000 golfballer håndplukket om dagen

Medlemmer på Larvik Golfklubb har plukket minst 5000 golfballer om dagen for at medlemmene kan trene.

Da mildværet slo til for fullt, har flere golfklubber utnyttet det ved å holde rangen åpen for medlemmer.

Larvik Golfklubb er en av dem, som takket være stort dugnadsarbeid fra medlemmer, har holdt liv og aktivitet ved klubben noen dager.

Larvik Golfklubb skriver at resultatet av den fantastiske jobben medlemmene har gjort, er  22 fulle bøtter med golfballer til ballmaskinen. De regner med at det medfører minst 5000 golfballer som er håndplukket til glede for medlemmene i mildværet.

- Skal vi klare å holde driving rangen åpen i perioder hvor været gjør det mulig, er vi avhengig av håndplukking av golfballer, og takker de som har stått på, skriver Larvik Golfklubb.


Jæren Golfklubb med tilbygg til klubbhus

Tegninger av slik det vil se ut når tilbygget til Jæren Golfklubb er klart.

 Jæren Golfklubb har over lengre tid utredet muligheter for et tilbygg til klubbhuset. Golfklubben har jobbet med dette i flere år.

Byggetegninger ble før nyttår godkjent av Time Kommune, og golfklubben kan starte med å reise bygget.

For den endelige godkjenning måtte Jæren Golfklubb ha et ekstraordinære årsmøtet.

Det ekstraordinært årsmøte i Jæren Golfklubb godkjenner planene for nybygg, og

opptak av byggelån med ramme kr. 11 000 000,- til nybygg, skriver klubben på sin hjemmeside.

 De estimert samlet byggekostnadene 13 625 000 kroner (inkl.mva)

Slik tenker Jæren Golfklubb nybygget finansieres gjennom:

- Spillemidler og tilskudd kr. 4 200 000,-

- Merverdiavgift kr. 2 725 000,-

- Gaver kr. 625 000,-

- Langsiktig lån kr. 6 075 000,-


 Tyrifjorden GK har løst kafeen på klubbhuset

Kavya Burla som står bak Avika i Hønefoss blir driver av kafeen på Tyrifjorden Golfklubb.

Tyrifjorden Golfklubb kunne forleden fortelle nyheten. Kafeen på klubbhuset har fått ny og energisk driver, Kavya Burla som står bak Avika i Hønefoss 

- Vi kan med glede bekrefte at det nok en gang blir restaurantvirksomhet i golfklubbens klubbhus. Og denne gangen er det Kavya Burla, som står bak Avika i Hønefoss, som skal drive kafeen, skriver golfklubben.

Det har vært flere interessenter inne i bildet, etter at Kraft pizzeria bestemte seg for å avvikle driften på Storøya. 

Tyrifjorden Golfklubb er veldig fornøyde med å få henne med på laget vårt, skriver de. 


Drammen GK og  Schiager- de Sousa Golf AS inngår samarbeid

Det blir et tett samarbeid mellom Drammen Golfklubb og Knut Schiager og Fredrik de Sousa.

Golfinteressen har utviklet seg i en enorm fart de siste årene og trykket hos Drammen      Golfklubb er større enn noen gang. Medlemmer og gjester har store forventninger til oss som klubb og det produktet vi leverer. Det gjør at vi hele tiden må jobbe med å utvikle oss for å levere et bedre totaltilbud, skriver Drammen Golfklubb.

Golfklubben skriver videre at etter møter har klubben inngått en avtale med Schiager- de Sousa Golf (SdS Golf) for å drifte treningsvirksomheten og tilrettelegge for et stimulerende trenings og kurstilbud på Drammen GK i 2024-2025. 

Schiager-de Sousa Golf AS drives av Knut Schiager og Fredrik de Sousa, og med seg i teamet har de Marius Tandberg og Douglas Craig. Det har vært veldig viktig for både Drammen Golfklubb og SdS Golf at få med seg Douglas på reisen videre. 


Årets golfbilde på Hauger Golfklubb

Petter Faye-Wevle sitt bilde fra treningsgreen på Hauger Golfklubb ble Årets bilde i golfklubben.

Hauger Golfklubb sin fotokonkurranse om Årets bilde fra golfen er kåret. Det var mange fine bilder som er blitt tatt i løpet av golfsesongen 2023.

Etter en nøye vurdering fra juryen som hadde en del å velge mellom, kom de fram til at det var  Petter Faye-Wevle som gikk seirende ut av konkurransen.

Årets bilde 2023 har han hentet fra treningsgreenen på Hauger Golfklubb. Petter Faye-Wevle fikk i premie et gavekort fra Domino's Pizza Norge, samt en liten goodiebag fra shopen til golfklubben.


Bare nye utslagsmatter på Tingvoll GK i 2024

Det snekres på Tingvoll Golfklubb og nye utslagsmatter er ferdige til 2024 sesongen.

Mange golfklubb er i startgropa for en ny sesong og det arbeids og forberedes mye om dagen. Hos Tingvoll Golfklubb var de i gang allerede i 2023 med nye utslagsmatter.

Det ble i 2023 byttet ut på fem av de ni utslagene på deres 9 hulls  på Øydegard Golfbane . I vinter har Daniel et av medlemmene i golfklubben jobbet for at alle de ni utslag stedene skal være i perfekt stand, når 2024 sesongen setter i gang.

Både for golfklubbens medlemmer og greenfee gjester er dette et kjærkomment tiltak for å gjøre forholdene enda bedre på golfbanen.


Surnadal Golf  Maraton fullt på syv minutter 

Surnadal Golf Maratons fjerde utgave ble fulltegnet på 7 minutter og 60 golfspillere er igjen klare for dyst. Foto: Surnadal Golfklubb.

Surnadal Golfklubb arrangerer sin store turnering Surnadal Golf Maraton for fjerde gang lørdag 22. juni 2024. Det ble åpnet for påmelding i Golfbox 1. november 2023, og turneringen ble fullbooket med 60 deltakere på 7 minutter.

Turneringen spilles som parturnering over 54 hull. 3 runder av18 hull, med henholdsvis fourball, foursome og texas scramble som spilleform i de tre rundene. Det paret som oppnår høyest stableford poengsum sammenlagt for de 3 rundene vinner turneringen.

- Ikke mange golfturneringer som kan skryte av slik fantastisk respons.. Under Surnadal Golf Maraton får spillerne to måltider underveis, med helstekt gris som middag mellom runde to og tre, forteller Knut Haugen, turneringsleder i Surnadal Golfklubb.

Han kan videre fortelle at i 2024 har de tre deltakere som kommer fra Italia, i tillegg til den tidligere Europa Tour-spilleren Paul Blaikie og sønnen Philip som representerer Skottland.

- Vi har tidligere også hatt med tidligere Rosenborg-spillere som Steffen Iversen og Mini Jakobsen, og i år er Roar Strand som er klar for spill.

Skulle du ha lyst til å være med i 2025 er det bare å notere seg datoen for årets lengste dag, som er lørdag 21. juni 2025. Da må du sitte klar når startskuddet går i golfbox.


Ledertrio overtar driften av Larvik GK

Camilla Heggelund Paulsen, PGA Professional Henrik Björelind og banesjef Ragnhild Skilbred. Foto Larvik GK

– Vi søkte etter en daglig leder, men styret har i stedet valgt å danne en ledergruppe som vil bli bestående av Camilla Heggelund Paulsen, PGA Professional Henrik Björelind og banesjef Ragnhild Skilbred, skriver Larvik Golfklubb på sine nettsider.

I høst valgte daglig leder Bjørn Ekvall å si opp sin stilling. Han blir nå erstattet av en trio som i fellesskap får ansvaret for daglig drift, økonomi og klubbens virksomhetsplan. Ledergruppen vil rapportere til styret. 

– Vi håper en slik omorganisering vil gi klubben en stabil ledelse i årene som kommer. Det er mange viktige oppgaver som står foran oss, så vi er avhengig av stabilitet. Det var totalt 35 søkere til jobben, med mange godt kvalifiserte kandidater, forklarer LGK-styret.

Camilla Heggelund Paulsen har bakgrunn som avdelingsleder i Lørenskog kommune, frilansjournalist og lærer på barnetrinnet. Med mann og to barn har familien kjøpt seg hus i Stavern og flytter nedover på vårparten. Ledergruppen trer i kraft fra 1. april. 


Markedsføringspris til Lofoten Links 

Lofoten Links har nok en gang mottatt fortjent heder.

Lofoten Links er blitt tildelt Nordnorsk Markedsføringspris 2024. Prisen deles ut hvert år av NHO Reiseliv Regionforening Nord-Norge. Prisen går til en person, bedrift eller organisasjon som betyr mye for markedsføringen av Nord-Norge, og som har en positiv innflytelse og påvirkning i utviklingen av landsdelen.

Administrerende direktør Frode Hov tok i mot prisen og juryens begrunnelse:

«Årets vinner har utviklet et av Nord-Norges beste signaturprodukter, og skaper reiselyst til nord hos millioner av golfinteresserte over hele verden. Det er ikke mange steder i verden man kan kombinere golf med spektakulære nordlysopplevelser, men det får man ved Lofoten Links på Gimsøya i Lofoten.»

«Årets vinner har lykkes med å utvikle en internasjonal arena for opplevelser og aktiviteter i et spektakulært arktisk landskap. De har skapt en arena som har utmerket seg i konkurranse med bortimot 40.000 andre over hele verden, mange på eksotiske destinasjoner under varmere himmelstrøk. Vinneren viser fram landsdelen på forbilledlig måte,» sier Terje Theodorsen, styreleder i NHO Reiseliv Regionforening Nord-Norge i en pressemelding.


Tinnen ny banemester i Trondheim

Vakre Trondheim GK har fått ny greenkeeper.

Trondheim Golfkubb hadde forleden gleden av å kunngjøre ansettelsen av en ny banemester: Martin Tinnen

Martin Tinnen har hatt den samme stillingen i Stjørdal Golfklubb, der han sammen med sitt team har skapt en fantastisk bane. Trondheim Golfklubb skriver at de har stor tro på at Martin, som deler golfklubbens visjoner, vil bidra til å forbedre produktet på Sommerseter. Martin startet i sin nye stilling den 1. januar i 2024

Trondheim Golfklubb har også jobbet med Trondheim Kommune for å revidere nåværende leiekontrakt. Hovedendringene i kontrakten innebærer at de nå skal betale leie månedlig, istedenfor å dekke vedlikeholdskostnadene for husene. Både Trondheim Golfklubb og kommunen anser det som utfordrende at golfklubben skulle ha ansvar for vedlikeholdet, spesielt for bygg som er strengt vernet. 

Golfklubb har også signert kontrakt med Jarle Liland for outsourcing av kafeen og proshopen i 2024. Jarle har mange års erfaring i golfbransjen, og har tidligere drevet tilsvarende virksomhet flere sesonger sørpå. Han vil tilby full tilpasning av køller, et omfattende varelager og et godt mattilbud i kafeen, skriver Trondheim Golfklubb til sine medlemmer.


En halv million i gave til Ogna Golfklubb

Ogna GK

Ogna Golfklubb fikk en virkelig fin julegave i 2023 som betyr mye for golfklubben.

Sparebankstiftinga Jæren kom med gave på 500 000 kroner til prosjektet «9+9», som innebærer at klubben skal bygge ni nye utslag på sin 9-hulls golfbane, slik at den kan oppleves som 18-hullsbane. Denne økonomiske støtten vil spille en avgjørende rolle i å realisere prosjektet, og gir golfklubben muligheten til å videreutvikle og forbedre golfbanen.


Asker GK må finne nye drivere til Kroen

Asker Golfklubb fikk en dårlig nyhet på det nye året da Asker Kroer AS har begjært oppbud. Det betyr at golfklubben nå må se seg om etter nye drivere for Kroen – noe de allerede er i gang med for golfsesongen 2024.

Powered by Labrador CMS