Brendon Todd har slitt de siste årene og vært frem og tilbake mellom PGA Touren og Web.com Tour. Endelig var det hans tur til å vinne.

 

Todd grep hver mulighet han hadde. Han slo de tøffeste slagene og dro nytte av alle ballplasseringer han hadde –enten de var på fairway eller inntil trær.

 

Da utslaget hans havnet ved et tre på hull 13, par-3 måtte han chippe venstrehendt. Ulikt de fleste andre snudde han ikke køllen, men i stedet slo han ballen med baksiden av køllen og hadde bare en 20-meters chip inn til pinnen. Derfra satte Todd parputten.

 

– Svogeren min er venstrehendt. Jeg har puttet med hans putter før og er ganske god, så jeg prøvde å benytte meg av den følelsen, forklarte han til PGA Tourens hjemmesider etter runden.

 

Men det var ikke bare det som gjorde det hele så spektakulært. På hull 3 satte han bunkerslaget for birdie, og tok alle mulighetene han hadde. Enten han plasserte innspillet sitt til 2 meter eller satte en 5-metersputt så var det hans tur til å vinne.

 

Det var ganske naturlig at han også ledet Scrambling-statistikken hele uken.

 

– Jeg har et bra nærspill, og denne uken skal jeg si det var spesielt bra, fortsatte han.

 

Todd hadde også den eneste runden som var helt fri for bogeys.

 

Vel og merke har han vunnet før. RIktignok ikke på PGA Touren, men to ganger på Web.com Tour og flere ganger på college. Alt han har gjort tidligere tok han med seg inn til siste dag i ukens turnering for å mestre forholdene han hadde de siste ni hullene søndag.

 

Jeg bygget på disse erfaringene og ingen av dem har vært like nervepirrende som denne. Jeg kan ikke forklare hvordan jeg følte det i løpet av de siste ni i dag, avslutter Todd.

 

Med scorene 68 – 64 – 68 – 66 og 14 under par totalt vant han med to slag over Mike Weir fra Canada. Ytterligere to slag bak følger Charles Howell III og Marc Leishman med -10 totalt.