En gnageglad bever har gjort sitt for å stikke kjepper i hjulene til banemannskapet på Askim Golfklubb den siste tiden. «Terroraksjonen» ble lagt merke til for en uke siden da vannspeilet på det sjette hullet plutselig var mye høyere enn normalt. Det viste seg at beveren effektivt hadde tettet overløpet med kvist jord og planter.

– Til tross for terroraksjoner fra en bever er banen overraskende tørr, sier klubbens daglige leder, Per Egil Fongaard.

– To dager etter vi hadde rensket opp, hadde «terroristen» tettet halve røret på nytt. Vi regner med han sender flyttemelding når golferne kommer daglig for å jakte hole-in-one på hull seks. Hvis ikke blir det beverjakt i stedet, sier Fongaard.

Om ikke beveren gir seg kan klubben ihvertfall trøste seg med at banen vil bli en ypperlig arena for en eventuell oppfølger av 80-tallskomedien «Caddyshack», der Bill Murray i rollen som greenkeeper febrilsk jager et jordekorn som graver tunneller under golfbanen.

I likhet med mange andre baner på østlandet åpner også Askim Golfklubb sin bane for ny sesong denne helgen. Søndag 17. april er det dugnad om morgenen, og fra klokken 11.00 er banen også åpen for gjestespillere. Drivingrangen er foreløpig stengt, mens korthullsbanen åpnes sannsynligvis førstkommende uke.