Engelskmannen Oliver Fisher lå snaue to slag bak Grillo etter tredje runde, men da argentineren var fem over par allerede etter åpningshullet av sisterunden seilte Fisher og Thomas Aiken opp i tet. Aiken var fire slag bak før siste dag.

 

Det var kanskje ikke disse to man skulle tenke seg at kom til å knive helt i toppen før start. Oliver Fisher var nummer 391 på verdensrankingen, men har vist hva han er god for denne helgen. Sør-Afrikaneren Thomas Aiken var nummer 113 og har spilt samtlige runder i Sør-Afrika på 67 slag eller bedre.

 

Mens Oliver Fisher startet sin siste runde med tre birdies og to bogeys de første ni, rundet Aiken med en eagle og en birdie for tre under par. De siste ni skulle vise seg å bli jevne for de begge, der briten fulgte opp sin bogey på hull 13 med back-to-back birdies på banens 14. og 15. hull, mens Aiken gjorde det samme etter sin bogey på hull 14.

 

Dette gjorde de siste hullene ekstra nervepirrende, og da de hadde levert scorekortene sto det likt mellom de begge. Da måtte de ut i omspill, men Sør-Afrikaneren avgjorde på hjemmebane etter å ha satt birdieputten fra ti meter for å vinne turneringen på første omspillshull.

 

– Jeg har ventet på dette lenge; Jeg har vunnet et par ganger i andre turneringer tidligere, men det er ingenting som er som å vinne foran et publikum. Hele fanskaren fra Sør-Afrika har vært fantastiske gjennom hele min karriere, så det er hyggelig å endelig vinne for dem, fortalte Aiken til europeantour.com.

 

Han har allerede gjort det bra i år, med seks topp-20 plasseringer og to femteplasser i Race to Dubai.

 

Samtidig kunne han fortelle at han hadde gjort noen endringer i teamet sitt til denne turneringen. Det var første gang han hadde sin kone som caddie, og har uttrykt at det trolig ikke kom til å bli siste gang.

 

21-åringen Grillo som ledet i går etter en fantastisk runde på 62 slag startet sisterunden med et mareritt. Han chippet ned i bunkeren og måtte droppe for uspillbar ball og endte opp med 9 slag på det første hullet. Han rundet på syv over par, til tross for en birdie på hull tre.

 

Så foretok han en enorm snuoperasjon de færreste klarer. Han viste en enorm styrke de siste ni hullene og satte fem birdies de siste fem hullene! Han endte til slutt på 5. plass med -18 og to over par for runden, kun to slag bak Aiken og Fisher.

 


 

Runde 3

 

Emiliano Grillo (21) imponerer i Africa Open. På tre runder har han flere eagles enn bogeys, og to av hans tre runder er bogey-frie. Nå har han en suveren sjanse til å vinne sin første turnering på Europatouren.

 

– Det var en bra runde. Spillet var ganske bra og på de siste ni satte jeg noen gode putter som holdt meg gående. Det var putteren som til slutt avgjorde, sa Grillo etter dagens runde.

 

Grillo spilte sin første runde på tre under par, og hans eneste bogey så langt i turneringen kom på hull fem. Andrerunden var suveren, med seks birdies og en eagle. Ofte kan det være vanskelig å følge opp en slik runde, men den unge Argentineren spilte over all forventning og fullførte den tredje runden med ni birdies. Sterkt!

 

-Det er så mange hull man kan score på her ute, så når man gjør noen par på rad kan man fort bli utålmodig. Det er da man må ha tålmodighet og vente på birdiene. Det var tøffere på banen i dag enn det har vært de to første dagene fordi vinden ble sterkere, men jeg spilte såpass bra at jeg ikke brydde meg noe særlig om det, forklarer han videre.

 

En som ligger to slag bak Grillo er briten Oliver Fisher. 25-åringen har også spilt solid golf og ligger på andreplass med -18. Han avsluttet dagens runde med fire under par på de fire siste hullene. Det som så ut til å bli en runde rett rundt par tok en brå vending, da han på den 18. Greenen satte en langputt for birdie og kunne signere scorekortet for sin andre 66-runde i turneringen.

 

– På denne banen kan hvem som helst komme bakfra og ende opp som seiersherre. Du må være klar over hvor du skal plassere ballen i denne vinden, men for min del var det moro i dag. Jeg hadde et par dårlige slag, men jeg er likevel veldig tilfreds med dagens resultat, forklarer engelskmannen.

 

Fisher vant Czech Open i 2011, men mistet Europatour-kortet sitt etter fjorårets sesong. Med en seier i Sør-Afrika vil han kunne spille fast på touren i to år fremover.

 

Også svensken Jens Dantorp henger godt med. Han fulgte opp sin andrerunde på 63 slag med en fin 68-runde og deler 8.plassen på 13 under par med dansken Lucas Bjerregaard.

 

Følg guttas sisterunde av helgens Europatour her.