Av Vivi Sævik, Langesunds Blad
– Vi er klare til å investere 400.000 kroner i et nytt nærmiljøanlegg med egen treningsgreen. Det skal bli et anlegg som alle skal kunne komme og trene på, sier daglig leder Morten Kimerud av Bamble Golfpark.

Siden oppstarten av å anlegge den 9-hulls golfbanen på Valle i 2006, er det til sammen blitt investert 12 millioner kroner i Bamble Golfpark.

Morten Kimerud håper at Bamble Golfklubb kan øke antall medlemmer til flere enn de 380 som er i medlemsstallen i dag. Han håper de nye golf-reglene kan bidra til dette. Flere medlemmer vil gi en tryggere økonomi og øket aktivitet.

– Reglene om at alle må ta det grønne kortet for å kunne bli medlem i en golfklubb og spille på organiserte baner, er nå fjernet. Dette har senket terskelen for hvem som kan begynne å spille golf, sier Morten Kimerud.

I dag holdes kursene ved at deltakerne går rett ut på banen og starter med praktisk trening. Samtidig gis det teori underveis, ute på banen. Det er ikke lenger påkrevet med teoretisk eller praktisk prøve for å kunne begynne å praktisere golfsporten.

– Kursene våre er viktige for å rekruttere nye medlemmer. I fjor hadde vi 80 deltakere på kurs. Førstkommende helg er det 20 påmeldte til nytt kurs, og det er plass til flere, sier Morten Kimerud.

Hyttefolket i Bamble bruker hyttene sine oftere nå når golfanlegget ligger i nærheten.

– Dette er en flott bane, og det er akkurat passe med ni hull som vi bruker én og en halv time på, sier venneflokken Ingrid og Thomas Namork fra Bærum og Eric og Jane Fulford fra Drammen.