Ian Poulter spilte en nesten feilfri avslutningsrunde i Houston på søndag, men så ut til å tape mot 23 år gamle Beau Hossler i innspurten. Poulter ledet med tre slag etter halvspilt runde, men fire birdies på rad fra hull 12 til 15 sendte unggutten i førersetet, og på hull 18 hadde han mulighet til å avgjøre med en birdieputt fra seks meter. Den strøk hullkanten så vidt, og dermed hadde Poulter mulighet til å tvinge ham ut i omspill med en birdieputt fra fem meter. Den satte han – selvfølgelig – i kjent Poulter-stil, slik vi har sett i Ryder Cup-sammenheng så mange ganger tidligere.

Med et momentum som plutselig skiftet i engelskmannens favør, rotet Hossler det til på det første omspillshullet, og Poulter kunne juble for karrierens tredje PGA Tour-seier – og den mest velsmakende av de alle.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Seieren kom bare én uke etter at han fikk beskjed om at han egentlig var klar for The Masters, men kort tid etter fikk en kontrabeskjed om at det ikke stemte på grunn av en regnefeil. Det var etter seieren i åttendelsfinalematchen i WGC Match Play mot Louis Oosthuizen at Poulter fikk den gledelige nyheten om at han kunne pakke kofferten til Augusta. Bare to minutter før kvartfinalen mot Kevin Kisner ble han imidlertid gjort oppmerksom på at han var feilinformert. Poulter endte opp med å tape matchen 8&6, og Poulter innrømmet at den nedslående Masters-nyheten plaget ham under runden.

Det gjorde den også under torsdagens åpningsrunde av Shell Houston Open, da han åpnet med en runde på 73 slag. Poulter var så frustrert at han pakket bagasjen og forberedte seg på å misse cuten.

– Jeg var ganske varm i topplokket. Det er aldri bra når andres feil går meg på nervene. På torsdag forsøkte jeg å tvinge meg frem til en god score, men det hjalp ikke. Jeg måtte nullstille meg selv og starte på nytt, sier Poulter.

Fredagen ble vendepunktet for Poulter, som fulgte opp med å spille sitt livs beste golf de neste 54 hullene. Runder på 64, 65 og 67 slag tok ham til 19 under par sammenlagt.

Vi skal ikke spole lenger enn et års tid tilbake at Poulter nådde det laveste punktet i sin karriere under Valero Texas Open. Etter å ha operert foten sin i 2016 spilte Poulter med såkalt «medical exemption», men Poulter nærmet seg slutten av turneringene hvor han hadde medisinsk fritak, og stod i fare for å miste PGA Tour-kortet.

– Det er det laveste jeg noen gang har vært. Å være så lavt på rankingen som jeg var, og å spørre seg selv om man kommer til å kunne spille videre på touren eller ikke, er ikke bra for din mentale styrke, sier Poulter.

Mens Poulter hadde uflaks med regelverket forrige uke, var det en solid dose flaks som sikret ham fortsatt spill på PGA-touren i fjor. Justeringer i reglene for «medical exemption» som han ikke først var klar over, gjorde at han fikk lov til å fullføre 2016/2017-sesongen. Han grep muligheten umiddelbart og sikret andreplassen i The Players Championship på Sawgrass. Det var nok til å beholde kortet, og nå bare et år senere spiller han sin beste golf i karrieren.

– Når man ønsker noe hardt nok, må man grave så dypt du bare klarer, klamre deg til hver eneste mulighet du får, og klatre tilbake igjen.

Visdomsord fra en som vet hva han snakker om.