Ventura fire slag unna Open-drømmen

Også årets The Open Championship blir dessverre uten nordmenn på startstreken. Unggutten Kristoffer Ventura bet godt fra seg mot veteranene, men kom til kort i tirsdagens kvalifisering.

Publisert

Ventura (Oslo GK) hadde kvalifisert seg til Local Final Qualifying-steget, som var fordelt over fire baner i Edinburgh-området med tre The Open-billetter å kjempe om i hvert felt.

Det så lovende ut for unggutten etter åpningsrunden på 70 slag, noe som var formiddagens 8. beste score, bare to slag bak topp-3. Dessverre beveget han seg i feil retning på leaderboardet med en avsluttende 75-runde på ettermiddagen og +3 totalt.

Selv om det ikke ble noen majorturnering denne gang, står det likevel respekt av Venturas innsats som klarte delt 13. plass i konkurranse mot blant annet Colin Montgomerie og en rekke andre spillere med europatourerfaring 

Fire nordmenn har spilt The Open tidligere. Det var Tore Sviland, Per Haugsrud, Lars Petter Brovold og Marius Thorp.

For Ventura sin del blir det ikke lange turen til neste turnering. Lag-EM for gutter, European Boys Team Championship slår i gang på Murcar Links i Skottland om en uke.

The Open Championship spilles på sin side på Muirfield fra 18. til 21. juli. Ernie Els er tittelforsvarer, og vant også sist mesterskapet besøkte Muirfield for 11 år siden.

Powered by Labrador CMS