Les også: Forbundet leter etter RKS-erstatter 

 

Norsk Golf kunne i september avsløre at NGF leter etter en ny klubb som regionalt kompetansesenter for region sør-østlandet, etter at Grenland GK begjærte seg selv konkurs. Tirsdag melder Tønsberg Blad at en av landets eldste klubber, Vestfold GK blir erstatteren – forutsatt at det godkjennes av årsmøtet i midten av februar.

 

– Dette tror jeg blir en rask og enkel sak å behandle, sier styreleder i Vestfold GK, Bjarne Kihle til Tønsbergs Blad.

 

Avtalen gjelder i første omgang over fire år, ut sesongen 2017. Driften av det regionale kompetansesentret vil skje i samarbeid med NGF og tette bånd til alle klubbene iregionen.

 

– Vi er veldig stolte av at vår klubb nå blir tildelt oppgaven med å utvikle flere og bedre golfspillere i regionen. Samarbeidsavtalen med golfforbundet vil også gi oss anledning til å utvikle flere og mer kompetente trenere, samt gi spillerne attraktive trenings- og konkurransetilbud, forteller Kihle til Tønsbergs blad.

 

Les også: Tvunget til drastiske grep 

 

Vestfold GK var nødt til å ta drastiske grep tidligere i høst etter en sesong med kraftig medlemsnedgang, sen sesongstart og frostskader på banen. I oktober måtte de permittere daglig leder, og har styrt mot et underskudd på mellom 600 000 og 800 000 kroner.

 

Generalsekretær i NGF, Tor-Anders Hanssen uttalte til Norsk Golf da Grenland GK begjærte seg selv konkurs at kriteriene som ligger til grunn for valg av ny RKS-klubb går på kompetanse, likviditet, erfaring og anlegg.

 

– I tillegg handler det om idrettens frie stilling. Vi ønsker ikke å inngå avtaler med klubber som styres av kommersielle aktører og interesser, sa Hanssen til Norsk Golf.

 

Dersom årsmøtet i Vestfold godkjenner saken i februar, vil dette være landets RKS-klubber:

 

 

Midt-Norge: Trondheim GK

Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal

 

Vestlandet Nord: Fana GK
 

Sogn og Fjordane, Hordaland
 

 

Vestlandet Sør: Sola GK
 

Rogaland, Vest-Agder
 

 

Sør-Østlandet: Vestfold GK
 

Aust- Agder, Telemark, Vestfold
 

 

Østlandet Vest: Oslo GK
 

Buskerud, Akershus vest, Oslo vest
 

 

Østlandet Øst: Losby GK
 

Østfold, Akershus øst, Oslo øst

 

NGF planlegger også et syvende RKS i Nord-Norge fra og med 2015.

 

 


 

Om regionale kompetansesentre

 

Formålet med regionale kompetansesentra er å gjøre de utvalgte sentra til «drivhus» for idrettslig virksomhet i regionen. ”Drivhuset” skal produsere flere og mer kompetente trenere, mer attraktive trenings- og konkurransetilbud, mer stimulerende treningsanlegg og sist men ikke minst bedre spillere i området, uavhengig av kjønn, alder og tidligere ferdighetsnivå.