Noen navn er tilsynelatende alltid å se på førstesiden av Masters-leaderboardet søndag ettermiddag -år etter år. Nøyaktig hvem som ender opp som kongen på haugen er imidlertid så å si umulig å forutse.

Bookmakerne vil ha det til at Jason Day, Jordan Spieth eller Rory McIlroy vinner The Masters.

Jake Nichols, som står bak bloggen «Golf Analytics – How Golfers win», mener på sin side at Augusta National passer en annen spiller enda bedre i år.

I en analyse publisert på golf.com kommer han med følgende vinnertips:

– De som slår langt har hatt en fordel på Augusta i flere tiår, takket være par-5-hull man kan nå på to slag og manglede straff for skjeve utslag, skriver Nichols.

Han sier fordelen blir ekstra tydelig på hull 13 og 15. Mens feltet i snitt hadde henholdsvis 201 og 212 meter til flagget etter utslaget på disse to hullene i fjor, hadde en langtslående spiller som Dustin Johnson i snitt 162 og 184 meter inn på de samme to. Rory McIlroy kunne også med enkelthet slå jern inn til greenene: Han hadde i snitt 172 og 184 meter inn på andreslaget på de samme to hullene.

Under The Masters i 2015 brukte spillerne i snitt 3,14 slag på å hulle ut fra 165 til 190 meter (totalt 4,14 slag) på hull 13.

Gjennomnittet fra 190 til 210 meter (som er snittlengden på andreslaget på par-5-hullene for resten av feltet) var til sammenligning 3,5 slag – 0,36 slag mer enn for «long hitterne». 

– På andre baner på PGA-touren er det gapet cirka 0,15 slag. Det samme gjelder på hull 15: De langtslående har dobbelt så stor fordel på kortere andreslag sammenlignet med det de vanligvis har på andre baner.

Nichols trekker frem en annen ting ved Augusta som favoriserer de langtslående. Over halvparten av hullene er uten fairwaybunkere, og roughen er 5-6 centimeter kortere enn på vanlige PGA Tour-baner. Det gjør det lettere å klemme til på tee med god samvittighet.

– Et skjevt utslag koster deg i snitt 0,1 slag mindre per hull enn andre baner. En liten margin, men det kan utgjøre mye i løpet av fire runder.

Greenene på Augusta spilles 0,25 slag vanskeligere per runde enn snittet for andre PGA Tour-turneringer. Kombinasjonen av hastighet og ekstreme onduleringer setter selv de beste putterne på kraftig prøve.

På putter fra en til tre meter senkes det derimot flere putter på Augusta enn på en gjennomsnittlig PGA Tour-bane.

Nichols sier lærdommen av dette er at spillerne som slår innspillene nære, også vil senke flere putter enn normalt. På den andre siden vil de som etterlater seg selv mange lange putter komme til å slite mer på Augusta enn på andre baner. 

Så hvilken spiller er (1) i form, (2) har hevdet seg på Augusta tidligere og (3) gjør det bra i kategoriene som Jake Nichols mener er spesielt viktige: slaglengde, presisjon på innspillene og putting?

Hans konklusjon er at denne karen kommer til å ikle seg den grønne jakken på søndag:

(Foto: Getty Images)

Les Nichols sitt resonnement om hvorfor Fowler vinner Masters i sin helhet her.

Hvem tror du kommer til å vinne The Masters? Si din mening i kommentarfeltet under!