Det begynner virkelig å spisse seg til i toppen av leaderboardet på Royal Pines, og Tonje Daffinrud fortsetter å spille strålende golf.

Bare en uke etter at Marianne Skarpnord kunne innkassere en etterlengtet seier i Australia, kjemper Tonje Daffinrud nå i toppen på Australias gullkyst.

I lørdagens tredje runde av RACV Ladies Masters gjorde hun to birdies og en bogey.

Det var tøffe vindforhold i dag og noen tøffe flaggplasseringer

Tonje Daffinrud

En runde på en under par var nok til å føre henne tre plasser opp til en delt 4. plass på resultatlisten. En knallsterk prestasjon av LET-debutanten.

– Det føltes bra i dag. Jeg hadde en god start og var -2 etter 5 så var litt kjedelig at jeg ikke fikk mer ut av runden. Jeg er likevel veldig fornøyd. Det var tøffe vindforhold i dag og noen tøffe flaggplasseringer, sier Daffinrud til Norsk Golf etter runden.

Choi Eun Woo, Holly Clyburn og Charley Hull deler ledelsen. Alle de tre ligger fire under par sammenlagt, altså bare ett slag bedre enn Daffinrud. Dermed krympet Daffinrud avstanden opp til toppen med tre slag før siste runde.

Prestasjonen til Daffinrud blir ekstra imponerende tatt i betraktning den starten hun fikk på turneringen. Hun startet sin første runde med dobbelbogey og bogey på de to første hullene, men har samlet seg mesterlig. Etter den tøffe starten har hun fulgt opp med ni birdies og kun tre bogeys.

Jeg gleder meg veldig til i morgen! Jeg føler meg veldig forberedt

Tonje Daffinrud

Nå blir det spennende å se om Daffinrud klarer å fortsette det gode spillet i søndagens fjerde og avgjørende runde. Siste runde spilles natt til søndag norsk tid.

– Jeg gleder meg veldig til i morgen! Jeg føler meg veldig forberedt. Jeg kommer til å gjøre akkurat det samme jeg har gjort de andre dagene, så får vi se hva det holder til. Fokus på mine rutiner og et slag av gangen, sier Daffinrud til Norsk Golf.

Også Caroline Martens og Marianne Skarpnord deltar i Australia. Skarpnord spilte en ny 74-runde (én over par), og ligger på en delt 23. plass (+2). 

 Martens startet turneringen bra på første dag, men har dessverre falt nedover på listen etter hvert. Tredje runde gikk hun på 80 slag, og ligger foreløpig på en delt 55. plass (+8).

Vil bli årets nykommer

Tønsberg-jenta Tonje Daffinrud er ikke redd for å sette seg hårete mål. Da hun fullførte studiene ved University of Denver, sa hun at hun ønsket å kvalifisere seg til Ladies European Tour i Q-School samme sesong. Hun fulgte opp med å kvalifisere seg enda raskere, gjennom LET Access Tours pengeliste.

Til Aftenposten denne uken uttalte Daffinrud at et av målene for sesongen er å bli «rookie of the year» – årets nykommer på Ladies European Tour.

Hele 22 spillere er innenfor fem slag før siste runde. Skulle Daffinrud klatre til topps, vil det være tidenes første gang en spiller vinner sin første LET-turnering noensinne.

Leaderboard