Drama da Daffinrud berget europatour-kortet med knappest mulig margin

Tonje Daffinruds sikret europatour-kortet for 2017 som 80. og siste spiller. Det skjedde ikke uten dramatikk. – Det har vært sinnsykt stressende, sier Daffinrud til Norsk Golf

Tønsberg-jenta har sikret seg spill på Ladies European Tour for tredje sesong på rad. Det er imidlertid med blandede følelser at hun har sikret seg arbeidstillatelsen på Europas fremste kvinnetour i ett år til.

– Jeg tar det som en liten bonus og er klar for å evaluere godt over denne sesongen og finne tilbake til det momentumet jeg hadde i 2014. Jeg skal ikke ende opp i denne situasjonen igjen, sa en utmattet Daffinrud til Norsk Golf etter at turneringen var omme.

Det oppstod nemlig full forvirring før siste runde av helgens Ladies European Tour-finale i Dubai.

Daffinrud lå inntil nylig på 95. plass på tourens pengeliste, men rykket opp til 81. plass da touren nylig oppdaterte sine medlemskategorier.

Tourens regler sier nemlig at spillere som har spilt færre enn seks turneringer, ikke er kvalifisert til en plass på den offisielle pengelisten. En administrativ feil fra Ladies European Tour sin side gjorde imidlertid at to av spillerne over henne på pengelisten ikke ble fjernet – til tross for at de bare hadde spilt tre turneringer.

Daffinrud misset cuten i Dubai, og var høyst usikker på hva som kom til å skje med plasseringen hennes på pengelisten. Lå hun på 81. plass slik den viste før turneringen slo i gang, eller lå hun egentlig på 79. plass, ettersom de to spillere over henne hadde spilt for få turneringer?

– Det er en diskusjon gående på banen nå, så det er fortsatt et lite håp. Men jeg aner ingenting. Vi må bare se hva som skjer. Jeg håper det går veien, men tør nesten ikke håpe, sa Daffinrud til Norsk Golf da spillet holdt på lørdag.

Da resten av feltet fullførte sin turnering lørdag, fikset også Ladies European Tour sin administrative feil. Dermed avslutter Daffinrud europatour-sesongen på 80. plass, etter at bare en av spillerne som lå bak henne på pengelisten klarte å klatre forbi henne i finalen.

– Det har vært en sinnsykt stressende uke og utrolig mye press for å komme topp-80. Jeg er overhodet ikke fornøyd med sesongen, men jeg er selvfølgelig utrolig lettet over å klare topp-80, sier Daffinrud til Norsk Golf, og fortsetter:

– Det har vært helt forferdelig. Nå er jeg bare klar for jul!

Også Marianne Skarpnord (+4) og Suzann Pettersen (+3) var i aksjon i Dubai. De endte på henholdsvis 43. og 35. plass. Kineseren Shanshan Feng vant på ti under par.

Neste uke arrangerer Ladies European Tour finalen av sin Q-School-kvalifisering. Den blir nå uten Tonje Daffinrud på startstreken. Marita Engzelius (28), Madelene Stavnar (16) og Celine Borge (18) har allerede sikret seg en plass i finalen. Denne uken spiller Rachel Raastad pre-kvalifisering i Marokko i håp om også å sikre seg en plass i feltet.