Ventura (Oslo GK) deler 52.-plassen etter en åpningsrunde på én under par (71), ett slag innenfor den foreløpige cutgrensen , tre slag bak topp-10 og fem slag bak lederen Si Woo Kim fra Sør-Korea.

Ventura, som har misset cuten med to slag i alle de tre PGA Tour-turneringene han har spilt de siste månedene, fikk en tung start på dagen med bogeys på sitt tredje og fjerde hull, men svarte med en birdie rett etterpå for å runde halvveis på én over par.

Back-nine startet med en bogey for å falle tilbake til +2, men da brettet han opp ermene og svarte med tre birdies på de neste fire hullene. Det fikk ham omsider under par for dagen, og med en sterkt up-and-down for par på hull 18 etter å ha misset greenen fra en enkel posisjon i fairway klarte han å komme seg inn på -1.

Hvis Ventura vil klatre oppover leaderboardet fredag, må flere deler av spillet strammes opp litt. Han var bra fra tee i åpningsrunden, men traff bare ti greener og tapte nesten et halvt slag til feltet med putteren i hånda.

Skulle Ventura klare cuten, blir det andre gang en nordmann gjør det på PGA-touren denne sesongen. Da hans tidligere lagkamerat på Oklahoma State og det norske landslaget Viktor Hovland endte på 40.-plass i Arnold Palmer Invitational på Bay Hill i mars, var det første gang siden Henrik Bjørnstad i 2010 at en norsk spiller klarte cuten på PGA-touren.

For mange av spillerne i feltet er Valero Texas Open generalprøven til neste ukes The Masters – og for de andre en mulighet til å komme seg med i siste liten.

Etter en tung sesong så langt startet tidligere Masters-vinner Jordan Spieth med en oppløftende runde på fire under par og delt 6.-plass torsdag. Der ligger blant andre også Rickie Fowler.

(Artikkelen fortsetter under)

Opptakten til 2019-sesongen ble ikke helt slik Kristoffer Ventura hadde forespeilet. I fjor høst overbeviste 23-åringen med å ta seg gjennom både pre-kvalifiseringen, første- og andresteget av Web.com Tour-kvalifiseringen (nivået under PGA Tour) og hele veien til Q-school-finalen.

Bare en uke før finalen måtte Ventura imidlertid hasteopereres for en betent blindtarm. Rekonvalesenstiden etter en slik operasjon er vanligvis på cirka seks uker, men Ventura bet i seg smertene og fullførte på mirakuløst vis turneringen.

Han endte til slutt langt nede på leaderboardet og har ennå til gode å spille noen turneringer på Web.com Tour denne sesongen. Ironisk nok har det vist seg lettere for ham å skaffe seg invitasjoner til PGA Tour- enn til Web.com Tour-ganger.

For å fylle opp det glisne turneringsprogrammet har Ventura konkurrert på minitouren «Minor League Golf Tour», hvor han allerede har rukket å vinne to turneringer.

Leaderboard