Hvem skulle tro at Viktor Hovland var tre over par etter ti hull denne uken?

Etter en ekstrem snuoperasjon på back-nine i åpningsrunden kom Hovland seg inn på tre under par, og fredag fortsatte han i samme spor på andrerunden.

Med 67 slag på scorekortet, fem under par, klatret Hovland tolv plasser til delt 6.-plass, og med -8 sammenlagt har han nå fem slag opp til lederen og sin gamle college-kompis Collin Morikawa fra USA.

Hovland startet fredagens runde med to par før dagens første birdie kom fra fire meter på hull 3. Han toputtet for en ny birdie to hull senere, før dagens første bogey kom på hull 6. Der kunne han likevel være glad for at det ble dobbelbogey etter at han satt bogeyputten fra fire meter etter et besøk i vannet.

 

Hovland kontret deretter med tre birdies på rappen: først en birdie etter en toputt på par 5-hullet, deretter en tap-in for birdie etter et mesterlig utslag fra 190 meter på par 3-hullet, før han chippet i fra utenfor green på hull 9 – så Henrik Bjørnstad og Per Haugsrud nærmest eksploderte av glede i Eurosports kommentatorboks.

 

På back-nine begynte det å blåse opp, og for andre gang i løpet av runden måtte spillerne gå av banen på grunn av innkommende uvær, men heldigvis varte det ikke lenge. Hovland startet de siste ni med å bomme to korte par-putter, men det skulle også bli hans to siste bogeys for dagen.

Rundens sjette birdie kom på hull 13 etter at han nesten senket innspillet fra 95 meter, og bare noen minutter senere kom dagens store høydepunkt da utslaget på det 290 meter lange hull 14 la seg bare en meter unna hullet.

Etter den enkle eaglen rundet Hovland av med fire par på rad, og han ligger dermed perfekt posisjonert før helgen.

 

Ifølge statistikken har Hovland vært feltets tredje beste spiller fra tee-til-green denne uken, og han har kombinert det solide langspillet med å være den 23. beste rundt green og den 78. beste med putteren. Selv om det isolert sett kanskje ikke er så mye å skryte av med putteren, viser Hovland at så lenge han klarer å putte gjennomsnittlig, er hans lange spill mer enn bra nok til å løfte ham nær toppen av leaderboardet i et felt spekket av stjernespillere.

Viktor Hovland har vært en av PGA-tourens mest stabile spillere etter at touren startet opp igjen etter korona-pausen. Hovland står med fire topp-25-plasseringer på rad, inkludert topp-12-plasseringer i sine to siste turneringer, og 22-åringen ligger i skrivende stund an til å klatre til 24.-plass på tourens poengliste FedEx Cup. Det er en ekstrem prestasjon – spesielt med tanke på at dette er Hovlands første fulle sesong på PGA-touren.

Leaderboard