Det gjenstår nå bare én dag av collegesesongen 2017/2018 for jentene, og Sandra Nordaas fra University of Arizona er blant spillerne som skal i aksjon i den største begivenheten i collegegolf, som vises direkte på Golf Channel over hele USA.

NCAA Championship på Karsten Creek i Oklahoma startet med fire innledende slagspillrunder 18. mai, med tre norske spillere på startstreken: Nordaas, Karoline Stormo (Kent State) og Marthe Wold som individuell utøver. De endte på henholdsvis 52.-plass, 79.-plass og 73.-plass, men både Nordaas og Stormo sine lag klarte å sikre seg plass blant de åtte beste og billett til det avgjørende match-sluttspillet.

Der klinte Arizona til med å slå forhåndsfavorittene fra UCLA 3-2. Nordaas tapte på sin side sin match 3&1 mot nummer 27 på verdens amatørranking, Mariel Galdiano. Tap ble det også for Karoline Stormos Kent State, der Stormo var den eneste av lagets fem spillere som vant sin match mot Alabama.

I ettermiddagens semifinale ventet tøff motstand igjen for Nordaas og co. mot Stanford. De overrasket imidlertid stort med å slå dem hele 4-1. Nordaas var en sentral bidragsyter og slo Albane Valenzuela hele 6&4. Valenzuela er ranket som nummer fire i verden, hele 1006 plasser over Nordaas.

– Jeg er så stolt av jentene, konstaterte lagets coach Laura Ianello etter en magisk dag på golfbanen.

Leaderboard

Skulle University of Arizona vinne finalen mot Alabama på onsdag, vil det bli lagets tredje NCAA-seier noensinne – men deres første på 18 år. Der venter Angelica Moresco for Sandra Nordaas. Italieneren er ranket som nummer 254 i verden. Matchen starter klokken 21.55 norsk tid.

Nordaas er inne i sitt andre år på college. Hun var rangert som Norges beste amatørspiller for tre år siden, men det har vært mer stille rundt henne etter at hun begynte på college. Så langt denne sesongen har hun en gjennomsnittsscore på 76,3 slag. Tidligere i karrieren har hun imidlertid vist at hun er en spiller for de store anledningene: I 2015 vant hun Girls British Open Amateur Championship – Europas største jenteturnering.

Allerede på fredag er det duket for ny NCAA-finale på Karsten Creek. Da er det gutta sin tur til å pegge opp, og Viktor Hovlands og Kristoffer Venturas Oklahoma State University er blant de store favorittene til å vinne på hjemmebane. Den turneringen spilles fra 25. til 30. mai.