De to første rundene av årets tøffeste golfmaraton på Lumine GCs Lakes og Hills Course er ferdigspilt, og med fire runder igjen å spille ligger Eirik Tage Johansen (Sola GK) og Kristoffer Reitan (Oslo GK) på delt 53.-plass (-2), to slag bak topp-25-plasseringen som vil sikre europatour-kortet.

Reitan var beste nordmann etter dag 1 med en åpningsrunde på to under par, der han kjempet seg inn med fire sene birdies etter en kjip kvadruppelbogey. Lørdag fulgte han opp med en runde på par på Lakes Course, der han falt 20 plasser etter å ha gjort fem birdies, men også fem bogeys – sjelden kost fra 21-åringen som kjemper for å beholde kortet etter å ha endt på 143.-plass sammenlagt i sin debutsesong på touren. 

Eirik Tage Johansen prøver på sin side å komme tilbake i det gode selskap for første gang på ni år. Q-school-kongen Tage har kommet seg gjennom nåløyet i finalen hele fire ganger tidligere i karrieren, og kom et lite skritt nærmere å gjenta bedriften med en runde på to under par på Hills Course lørdag som sendte ham 27 plasser oppover leaderboardet. Den bogeyfrie runden bestod av to birdies og resten par.

Mens både Tage og Reitan er sikret minst Challenge Tour-spill neste år, er det mer på spill for Jarand Ekeland Arnøy, som risikerer å måtte fortsette i Nordic League (nivået under Challenge Tour, divisjon 3 i Europa) ett år til hvis han ikke klarer cuten (topp-75 etter fire runder).

Bergenseren ligger helt nede på 126.-plass med tre over par, fire slag bak den foreløpige cutgrensen.

Skulle han misse cuten i Spania, har han imidlertid forstatt et håp til om opprykk til Challenge Tour. Det forutsetter at en av spillerne som endte over ham på poenglisten i årets Nordic League, klarer en topp-25-plassering i finalen og sikrer europatour-kortet.

Dermed er det islendingen Gudmundur Kristjansson og danske Nicolai Kristensen som for øyeblikket kontrollerer Arnøys skjebne. I skrivende stund ligger Kristjansson på 24.-plass og Kristensen på 79.-plass. Hvis det resultatet står seg, vil Arnøy komme med på Challenge Tour i 2020 selv med en misset cut i Spania.

Q-school-finalen avsluttes onsdag.

Leaderboard