Resen beste norske før siste runde på Drøbak

Oslo GKs Stina Resen er eneste norske spiller blant topp-10 før avslutningsrunden av Nordea Tour/LET Access-turneringen Drøbak Ladies Open.

Resen, som til daglig spiller collegegolf for University of Arkansas, gikk en 67-runde (-3) i regnet på Drøbak GK – en forbedring på fire slag fra gårsdagens runde. Det løftet henne hele 31 plasser oppover leaderboardet til delt 8. plass, tre slag bak tet trioen Daisy Nielsen (Danmark), Charlotte Thompson (England) og Sarah Schober (Østerrike).

Neste norske navn på leaderboardet er veteranen Celine Lundgreen på 11. plass (-1). Symetra Tour-spiller Marita Engzelius følger slaget bak på 17. plass. Europatour-spiller Tonje Daffinrud har ikke fått det helt til å stemme i sin første turnering på tre uker. Hun deler 26. plassen på to over par sammen med Rachel Raastad. Mariell Bruun følger slaget bak som nummer 31.

Julie M. Skalleberg, Michelle Forsland, Julie Hovland, Julie Loennechen og Veslemøy Heramb misset cuten.

Leaderboard

– – –

Om turneringen

Torsdag gikk startskuddet for LET Access-turneringen Drøbak Ladies Open på Drøbak. Der stiller tolv norske til start – inkludert europatour-spiller Tonje Daffinrud.

Selve turneringen Drøbak Ladies Open spilles fra torsdag til og med lørdag med 140 deltagere på startstreken.

De to aktuelle Drøbak-spillerne, Julie Schøyen Reinertsen, som forrige helg ble norgesmester i matchplay, og Sandra Nordaas, spiller for tiden i USA, og deltar dermed ikke. Fjorårets norske elitedeltager, Marianne Skarpnord, er – sammen med Suzann «Tutta» Pettersen –  i Rio og forbereder seg til OL, mens kjente navn som Tonje Daffinrud og den tidligere Drøbak-spilleren Rachel Raastad, er på startlisten i år som i fjor.

Turneringene inngår i LET Access Series, som er turneringer på det nest høyeste nivået for kvinnegolf i Europa. I tillegg deltar spillere fra blant annet USA, Australia, New Zealand og Malaysia.

Turneringen arrangeres av Norges Golfforbund i samarbeid med Drøbak Golfklubb, LET Access Series og svenske Nordea Tour, og asluttes lørdag ettermiddag. Totalt spiller proffene om 35 000 Euro – med 5800 Euro til vinneren.

Dette er det andre året på rad at Drøbak er vertskap. I fjor endte veteranen Celine Lundgreen og junioren Karoline Stormo blant de ti beste. Tyskeren Isi Gabsa vant turneringen.