Det har blitt snakket mye om at en varm putter er det eneste som skiller Hovland fra å være med helt i toppen. I dag fikk den påstanden vann på mølla. Med kun 1,4 putter per «green in regulation» er han plutselig helt i toppen hva gjelder putting.

Etter å ha misset tre korte birdie-putter på hull 1, 3 og 4, var 22-åringen allikevel -2 etter fem hull. Det ble ikke misset veldig mange putter etter det. Solide par fulgte på de tøffe hull 6, 7 og 8, før Hovland limte innspillet på det niende flagget. Birdie-putten var en formalitet – stjerneskuddet rundet bogey-fri, på -13 totalt.

Backnine ble åpnet med et solid par fra fairway-bunkeren, før Hovland virkelig fant frem tryllestaven. Nydelige birdier fulgte på hull 11 og 12, og igjen på 15 og 16.

 

Etter et par på hull 17, og et utslag som havnet kinkig i bunkeren på det 18. hullet, så det ut til at Hovland skulle avslutte på -17, likt som skotten Martin Laird.

Oslo-gutten ville det dog annerledes. Fra 160 meter plasserte han tredjeslaget sitt to meter fra pinnen, og trillet ballen i koppen som den største selvfølgelighet.

Se intervju her: (saken fortsetter under)

Your browser does not support iframes.

 

Det gjør at vi har en nordmann i ledelsen på en PGA-turnering etter 54 hull for første gang. Med seier kan Hovland klatre til en 58. plass på verdensrankingen, og få spille turneringer som The Players Championship, PGA Championship og Sentry Tournament of Champions for å nevne noen. I tillegg spilles det om drøyt fem millioner kroner, som helt sikkert kommer godt med.

 

 

 

Martin Laird med kanonrunde

Mannen som går ut sammen med Hovland i morgen er skotten Martin Laird. Med et feilfritt scorekort, som inkluderte to eagler og fem birdier, viste mannen som ikke har vunnet på PGA-touren siden seieren i Valero Texas Open i 2013 at han fortsatt er å regne med.

 

 

Hovland og Laird slår ut 18:25 norsk tid på søndag, og spenningen kan følges på Golf TV og Eurosport 1 fra 20:30.

LEADERBOARD

Kristoffer Ventura med muligheter til å klatre

Det ble en helt OK dag på jobben for Ventura, da han leverte fire birdier og en lei dobbel-bogey. Han ligger 12 slag bak Hovland, og fem slag bak en topp 10-plassering. Med lave skuldre, og et birdiekjør han defintivt er kapabel til, kan det bli en morsom søndagsrunde.