De siste ukene har det dukket opp stadig flere «spionbilder» på sosiale medier fra Callaways kommende kølleserie, og denne uken ble endelig den første infoen fra offisielt hold sluppet. Callaways nye Rogue-familie, bestående av tre drivere og elleve ulike wooder, viderefører og oppgraderer «Jailbreak»-teknologien fra fjorårets storsukess Epic.

«Jailbreak» er to titaniumstenger som knytter sammen toppen og bunnen av køllehodet. Dette fører til en mer fleksibel og eksplosiv slagflate, som både er mer tilgivende og gir mer ballhastighet. 

Denne teknologien har nå blitt raffinert i Rogue-serien, hvor målet til Callaway har vært å skape enda høyere ballhastighet og mer tilgivende egenskaper. Rent teknisk består endringen i at titaniumsstengene på innsiden av køllehodet har fått 25 prosent mindre masse og omformet til å ha en timeglassform. På papiret er dette ørsmå endringer, men ifølge Callaway skal den sparte vekten i titaniumsstengene ha gjort at de kunne plassere vekten i mer hensiktsmessige steder i køllehodet.

Den videreutviklede teknologien har også gjort det mulig å ha Jailbreak i køllehodet på Rogue-fairwaywoodene, ikke bare driverne. Det var ikke tilfellet med Epic.

Lærdommen fra fjorårets Epic-køller har gitt Callaway nyttig innsikt i hvordan de kan videreutvikle slagflaten til å bli enda mer effektiv. Den er nå tynnere enn noen gang tidligere, og Jailbreak-stengene stiver opp køllehodet enda mer enn tidligere. Ifølge Callaway er Rogue 16 prosent mer vridningsstabil (MOI) enn Epic.

Køllehodet er i likhet med Epic i lett karbon, men formen er noe annerledes. Callaway har fått hjelp av Boeing til å gjøre køllehodet så aerodynamisk som mulig, for å hjelpe deg med å oppnå høyere køllehodehastighet. Det er imidlertid ikke snakk om store endringer, og Callaway-fans vil dra kjensel på formen fra tidligere modeller. Fargen er imidlertid endret fra den knallgrønne Epic-fargen til en mer turkislignende blåfarge.

I tillegg til en standardversjon og en Sub-Zero versjon (lav spinn) i driveren, kommer Callaway med sin første dedikerte draw-driver på nesten ti år.

– Med Epic-driveren så vi at mange golfere flyttet vekten mot hælen for å motvirke en slice. Derfor hadde vi et sterkt ønske om å lage en ren draw-versjon. Denne har mye vekt i hælen, men uten et lukket køllehode eller offset eller andre merkelige former, som det ofte er i draw-drivere. Den ser veldig klassisk ut når du stiller deg opp til ballen, sier Evan Gibbs, ansvarlig i Callaways produktutviklingsteam i en pressemelding.

Rogue har et bredt utvalg av gode standardskaft, blant annet Aldila Synergy og Quaranta, og Project X sine EvenFlow og HZRDUS Yellow-skaft. Det vil i tillegg bli mange muligheter til spesialtilpasninger.

Callaway Rogue lanseres i Norge 9. februar. Det er verdt å merke seg at serien ikke erstatter Epic-serien, og begge seriene er en del av Callaways sortiment i 2018. Se prisene på de ulike Rogue-køllene i oversikten under.

Rogue driver: 5199 kroner

Rogue Sub Zero driver: 5199 kroner

Rogue Draw driver: 5199 kroner

Rogue fairwaywood: 2999 kroner

Rogue Sub Zero fairwaywood: 2999 kroner