Hva er det egentlig med Mizuno? Alle snakker om den utrolige kvaliteten. Følelsen. Stilen. Spillegleden. Da er det kanskje litt merkelig at så få faktisk har Mizuno i bagen. Med JPX-serien har Mizuno forsøkt å endre på dette. MP-serien har vært dyrere og mer krevende å slå med. JPX skal være lettere tilgjengelig og lettere å beherske. 

Nyheten heter JPX900. Mizuno har valgt å dele opp i tre versjoner med svært forskjellige egenskaper.

JPX900 Hot Metal

Et noe spesielt navnevalg for å være Mizuno. De prøver å beskrive metallet de har brukt – Chromoly 4140M. Det viktige med dette metallet er myk følelse samtidig som det gir litt ekstra popp ut fra slagflaten. I alle år har produsentene brukt hardt metall for å få ballhastighet, og mykt for å få følelse. Mizuno hevder de kan tilby begge deler.

JPX900 Hot Metal er tilgivende jern som passer for en bred spillergruppe. 

Mizuno JPX900 Hot Metal

JPX900 Forged

Dette kommer til å bli storselgeren av de tre. JPX900 Forged er avløseren til tidligere Pro-versjoner i JPX-serien. Fasong og form er tiltalende. Samtidig klarer Mizuno å legge inn en god del hjelp. Spillere som drømmer om å spille bladjern men innser at det blir for vrient, kan vurdere denne.

Som navnet sier er hodet smidd. Mizuno bruker igjen Boron, som er stål de mener har svært gode egenskaper for golfkøller. 

Mizuno JPX900 Forged

JPX900 Tour

Smidd i karbonstål, med rene og enkle linjer. De tilgivende egenskapene er begrenset, men Mizuno lover at de gir deg litt hjelp. Det betyr sikkert litt mer enn bladkøller, for JPX900 Tour blir nok rimelig krevende å spille med. Samtidig må vi nevne at vi stadig oftere blir overrasket over hvor mye de klarer å gjøre med moderne, små jernhoder. Ping iBlade er et godt eksempel på dette. JPX900 Tour blir trolig en direkte konkurrent til iBlade.

Dette jernet er seriens eneste nyhet. De to andre tilsvarer jern vi har sett i JPX før. Spørsmålet vi stiller oss er hvorfor noen skal velge JPX900 Tour framfor noe i MP-serien. Den er renere, mer klassisk. Kanskje tilbyr de litt høyere ballhastighet og mer lengde.

JPX900 ser utrolig nok mye bedre ut enn tidligere utgaver. Kvaliteten virker å være på utrolig bra nivå, med de beste materialer brukt. Vi håper å få testet køllene senere i år. Salgsstart er allerede i september. Veiledende pris er ikke klar.

Mizuno JPX900 Tour

 

Til slutt den obligatoriske skrytevideoen – der merkets proffer slår køller de aldri vil spille med og skryter av dem.