Tirsdag ettermiddag har NGF invitert norske golfklubber til stormøte på Teams. Signalene tyder på at NGF i løpet av dagen vil motta myndighetenes presiseringer om hva som menes med organisert aktivitet og hvordan golfen kan tilrettelegge for golfspill som er i tråd med gjeldende helseråd.

Argumentene for spill er bevaring av arbeidsplasser, minimal smittefare og stimulering av helse.

Det preger også kommentarfeltet her på Norsk Golf.

Bidrar til helse

– Når jeg har en sosial golfrunde er ikke det mer organisert enn når vi går tur i skogen. Det er soleklart at golf med restriksjoner er mulig å gjennomføre. Det bidrar til psykisk og fysisk helse, og sprer mennesker over et større areal, skriver Torbjørn Togstad.

Han får støtte av brukeren som bare titulerer seg som Daniel.

– Det eneste som betyr noe er om vi øker faren med smitte med å spille golf med restriksjoner. Er det portforbud, som i Italia, er det selvfølgelig umulig å spille golf. Men vi er ikke der nå, tillegger han.

Flere av kommentarene peker på den logiske bristen ved at kjøpesentre er oppe mens golfbaner må stenge.

– Jeg er imot åpne kjøpesentre og Ikea der smitten florerer. Jeg er imot at tusenvis kommer inn til Gardermoen i fly uten å bli sjekket. Men jeg er for åpne golfbaner der smittefaren er lik NULL, fastslår Magne Kristiansen som har minst én meningsfelle i sør:

– Jeg synes det er rart at Kristiansand Dyrepark har åpent når ikke golfanlegg kan ha det. Hvor går fornuftens grenser? spør Geir Tungesvik.

– Unødig selvpisking

Da NGF anbefalte alle norske golfanlegg om å stenge etter koronautbruddet, skjedde det etter henstilling fra Norges Idrettsforbund og myndighetenes retningslinjer. Men flere i kommentarfeltet er frustrerte over det som beskrives som «unødvendig selvpisking» av NGF.

– Ja, vi skal gjøre alt vi kan for å ikke spre smitte. Men golfspill i regulerte former sprer IKKE smitte. Derfor blir resonnementet ulogisk. Golfspill regulert gjennom tidsbestilling i Golfbox sørger for en kontrollert og sikker form for uteaktivitet. Og uteaktivitet er både anbefalt og nyttig, poengterer Jacob Borchsenius.

Gunnar H er hardere i ordbruken:

– Dette er flaut håndtert av NGF. Har ikke sett at skiforbundet har bedt sine medlemmer om å pakke ned skiene for sesongen.

En felles dugnad

Men i diskusjonen er det også norske klubbgolfere som mener at vi fortsatt bør holde stengt.

– I England, USA og en rekke andre land holder baner stengt i dugnaden for å sikre at færrest mulig blir smittet eller dør. Hvorfor er det så vanskelig for spillekåte golfere i Norge å bidra i en felles verdensdugnad? spør Peter Bjerkeseth.

Han får støtte av Vegar Næss:

– Spør en italiensk golfspiller fra Milano om hva han mener om norske golfspillere og hytteeiere nå…