Lojalistene støtter LIV-dommen: – Sunn fornuft seiret

Torsdag starter sluttspillet i FedEx-cupen – uten spillerne fra LIV Golf. Det synes Rory McIlroy og Justin Thomas er riktig.

Publisert

Natt til onsdag norsk tid vant PGA-touren første juridiske runde i det som garantert blir en lang rettslig kamp mot utbryterligaen LIV Golf.

En dommer i U.S. District Court i California nektet å heve suspensjonene til LIV-spillerne Matt Jones, Talor Gooch og Hudson Swafford. Trioen hadde gått til sak for å få delta i FedEx-sluttspillet som starter i Memphis torsdag. (PS! Viktor Hovland slår ut torsdag kl 14.48 norsk tid sammen med Joaquin Niemann fra Chile og J.T. Poston fra USA.)

Men pressemøtene i FedEx St. Jude Championship handler likevel om LIV Golf.

En riktig avgjørelse

Da PGA Tour-stjernene og to av de mest frittalende lojalistene – Rory McIlroy og Justin Thomas – troppet opp til avtalt tid i mediesenteret onsdag, ble de naturligvis spurt om kjennelsen.

– Fra mitt ståsted seiret den sunne fornuften, svarer McIlroy.

– Jeg synes det var en riktig avgjørelse, og nå som det er avgjort, kan vi fokusere på det viktigste tingene, nemlig golfen. Det var en god dag for touren og for flertallet av medlemmene i går.

Splittelsen i internasjonal herregolf er ikke bare tydelig. Den er slitsom, den er personlig – og den tærer på spillerne. Etter beste evne forsøkte Justin Thomas å snakke minst mulig om LIV Golf da mikrofonen ble rettet hans vei.

– Som spiller på PGA-touren er jeg selvsagt glad for en kjennelse som gikk PGA-tourens vei, sier Thomas.

McIlroy var utvilsomt den mest snakkesalige av de to stjernene. Og han innrømmet at konflikten kom tettere på da 11 av hans tidligere kollegaer saksøkte PGA-touren over det de mener er ulovlige suspensjoner og monopolvirksomhet fra tourens side.

Mer personlig nå

– Det ble mer personlig med det søksmålet, bekrefter McIlroy.

– Men jeg har også fått litt mer respekt for LIV-spillerne som ikke satte sitt navn på det søksmålet. For alt tar utgangspunkt i at vi er medlemmer på denne touren. Og alle som har lest PGA Tour-håndboken eller overholdt reglene og forskriftene, vil føle det veldig urettferdig hvis de som har hoppet av til LIV Golf kommet tilbake hit uten konsekvenser.

Nord-iren la ikke alt for stor vekt på den første seieren i rettsapparatet. Han vet at konflikten vil vare lenge.

– Det er som å gjør birdie på det første hullet, men du har fortsatt 17 hull igjen, sier han.

Også Justin Thomas vet at han ikke slipper unna LIV-spørsmålene med det første:

– For et par uker siden var jeg i et bryllup til noen nære venner. På vei til toalettet ble jeg stoppet av en annen gjest, han sa at han var fan – og bam! – så haglet spørsmålene om LIV Golf. Så i stedet for å gå på do, gikk jeg rett til baren for en drink.

LES OGSÅ: LIV-spillerne tapte første rettsrunde

Powered by Labrador CMS