Fedex cup Playoffs//

Hovland klatret på dag to, men tapte terreng til teten

Viktor Hovland leverte et scorekort med 68 slag (-2) etter andrerunden av BMW Championship i FedEx-sluttspillet.

Viktor Hovland klatret fem plasser under fredagens runde på Olympia Fields i Illinois.
Publisert Sist oppdatert

BMW Championship er den andre av tre turneringer i det store FedEx-sluttspillet der vinneren premieres med hele 18 millioner dollar. Sammenlagt er nordmannen på 7. plass før turneringsstart på Olympia Fields og trenger en knallsterk plassering for å knappe inn på forspranget til spillerne foran.

– Det kjentes jo veldig bra ut. Det var stabilt fra tee, og så gir jeg meg selv mange sjanser med jernene. Det er jo det man må gjøre på denne banen. Det er tøft å jage birdier her ute. Er man off fra tee, kommer bogeyene fort, sa Hovland etter førsterunden.

Fredagens andrerunde var nok en solid forestilling fra nordmannen, som tjente slag på feltet på alle områder bortsett fra rundt greenene. 25-åringen noterte seg for fire birdier, to bogeyer og 12 par på veien til 68-runden.

Det holder til en delt 13. plass med spillere som Wyndham Clark og Collin Morikawa, syv slag bak ledende Max Homa.

Overrasket over lite spinn

– Jeg puttet bedre i dag og jeg slo en del fine jernslag, men jeg slet litt med lengdekontrollen. Jeg føler ballen plutselig gikk veldig langt til tider og fikk putter som ble litt for lange for at jeg skulle få i flere birdies. Men sånn ellers så var det en okei score. Det var ikke magisk, oppsummerte Hovland til Discovery etter runden.

Hovland pekte på overraskende lite spinn på ballen som grunnen til hvorfor han slet med lengdene.

– Av en eller annen grunn så er det for lite spinn på ballen og ballen går bare sykt langt. Når du slår et slag inn i vinden så forventer du at den skal bli tatt litt av vinden, men den går bare rett igjennom. Sånne ting er litt frustrerende.

Lørdag ser det ut til at Hovland går sammen med Clark – samme mann han trasket rundt på de grønne fairwayene med på fredag.

Se ledertavle

Powered by Labrador CMS