Q-school//

Ventura avsluttet sterkt – sikret god kategori i 2024

Kristoffer Ventura gikk tre under par og endte på 21. plass i Q-school finalen mandag. 

På lørdagens «moving day» var Kristoffer Ventura en av de som rørte mest på seg på ledertavlen. Mandag avsluttet han med en ny sterk runde.
Publisert Sist oppdatert

Han kom til kvalifiseringsskolen med det samme målet som alle andre. Han ville sikre seg et av de fem kortene til PGA-touren neste sesong.

Slik gikk det ikke. For etter en svak åpningsrunde på 74 slag ble veien opp til de fem beste for lang for nordmannen, som likevel kan reise hjem fra årets Q-school med selvtillit, trygghet og hevet hode.

Med tre avsluttende runder på 69, 67 og 67 slag tok Ventura store steg på ledertavlen, endte til slutt på 21. plass, og er sikret en svært god kategori på Korn Ferry-touren (nest høyeste nivå i USA) i 2024.

Kjemper for topp-5

Før siste runde hadde Ventura sju slag opp til topp-5 som ville få utdelt fulle spillerettigheter til PGA-touren neste sesong.

Med -3 på en bogeyfri sisterunde – og -8 totalt – knappet nordmannen inn ytterligere to slag på de fem beste, men veien opp ble for lang til kvintetten Harrison Endycott (-15), Trace Crowe (-11), Blale Hale jr (-9), Raul Pereda (-8) og Hayden Springer (-8).

Etter en tung start på turneringen, viste Ventura seg virkelig frem på avslutningsdagen, som han også gjorde på lørdagens «moving day». 

For andre dag på rad startet Ventura med to birdier på de to første hullene. Det skulle bli ytterligere fem sirkler på kortet, men også fire bogeyer.

Det ga til slutt en score på 67 slag og -3 for dagen. Dermed avanserte Ventura førti plasser på resultatlisten, fra 94.-plass til 54,-plass.

Tung start

Q-school finalen ble spilt over fire runder uten cut, med to runder på Dye's Valley Course og to runder på Sawgrass Country Club. Ventura startet på førstnevnte, på hull 10.

Etter de ni første hullene stod Ventura igjen med tre bogeyer og seks par. Birdie på Venturas tiende ble dagens eneste. Og etter ytterligere bogeyer på hull 3 og 5 stod Ventura igjen med +4 for dagen, og et særdeles vanskelig utgangspunkt.

Han hardde allerede før helgens kvalifisering sikret seg fulle spillerettigheter på neste års Korn Ferry Tour.

Drømmestart, men...

På fredag forflyttet Ventura seg til Sawgrass, og med det så også spillet ut til å ha bedret seg. Og bra var det, for med 115.-plass etter første dag var behovet for sirkler på scorekortet stort for Ventura.

De to første kom allerede på de to første hullene. Drømmestarten var et faktum. Det ble ytterligere to birdier før runding, i tillegg til en bogey. Ventura var på vei oppover listene, og godt inn på øvre halvdel.

Derfor var nok dobbebogeyen på avslutningshullet ekstra tung å svelge. Dermed ble sluttscoren for dagen -1; fem slags forbedring fra åpningsrunden og opp til en 94.-plass på ledertavlen.

Veien til finalen

Ventura måtte kjempe seg gjennom to steg for å komme seg til finalen. I oktober gjorde han jobben i første runde, da han plasserte seg godt innenfor de 22 beste som avanserte til neste steg.

I november spilte han det andre steget Tesoro Golf Club i Florida. Da havnet han på en sterk tredjeplass etter fire runder på 71, 70, 69 og 69 slag.

Der var det de femten beste som tok seg videre til selve finalen, og Ventura, som har lassevis med erfaring både fra PGA-touren og Korn Ferry Tour, var innenfor det med god margin.

I årets sesong på Korn Ferry-touren (nivå to i USA) spilte han 22 turneringer. Han klarte ti cutter og var blant topp-ti to ganger med to syvende plasser som beste resultat (Astara Championship i mars og Knoxville Open i mai). 

Ventura endte på 87. plass i sammenlagtrankingen og spilte inn drøye 118 tusen dollar (omtrent 1,26 millioner kroner) i premiepenger. 

Ledertavle

Powered by Labrador CMS