BORGE OG HOVLAND//

Torsdag startet Hovland jakten på FedEx-millionene

På hver sin side av Atlanterhavet gjorde norske stjerner seg klare. Viktor Hovland starter FedExCup-sluttspillet for fjerde gang, mens Celine Borge har måttet trekke seg fra sin Women's Open-debut.

En i USA og den andre i Storbritannia. Celine Borge og Viktor Hovland er klar for hver sin storsturnering.
Publisert Sist oppdatert

OPPDATERT: Torsdag morgen måtte en influensa-herjet Celine Borge trekke seg fra AIG Womens Open, bare timer før hun skulle slått ut på første runde. Les mer her

Torsdag starter en av årets største begivenheter på PGA-touren, nemlig FedExCup-sluttspillet. Helt siden midten av september i fjor har verdensstjernene sanket heder, ære, trofeer og poeng som vil bli svært avgjørende de neste tre ukene.

For nå handler det meste om penger. Premiepotten er på hele 75 millioner dollar – over 750 millioner kroner – der vinneren alene vil stå igjen med 18 millioner dollar.

Det er bare de 70 beste som får lov til å stille til start i St. Jude Championship (den første av tre sluttspillsturneringer journ. anm.), og heldigvis er Viktor Hovland godt innenfor den streken. Både takket være Memorial-seieren i juni og mange gode topp-plasseringer, er han helt oppe på syvende plass før sluttspillet er i gang.

Ettersom det er de beste spillerne gjennom hele sesongen som i det hele tatt får lov til å være med, er det naturligvis et stjernespekket felt. Store navn som Rory McIlroy, Jon Rahm og Scottie Scheffler er selvskrevne, mens Justin Thomas, Adam Scott og Shane Lowry akkurat falt på feil side av streken.

I utvalgt gruppe

Norske golffans har mye å glede seg til når det gjelder TV-titting de neste dagene. For Hovlands gruppe de første to dagene er nemlig utvalgt som «featured group». Han går sammen med Keegan Bradley og Rickie Fowler.

Trioen slår ut klokken 16.14 norsk tid, og den vil vises i sin helhet på Eurosport og Discovery+. Fredag slår de ut klokken 18.44.

Den alltid-populære Rickie Fowler blir Hovlands spillepartner de første 36 hullene i årets FedExCup-sluttspill.

Damenes The Open

På denne siden av Atlanterhavet skal verdens beste kvinnelige golfspillere kjempe om trofeet i årets siste major-turnering.

AIG Women's Open spilles på Walton Heath GC i Surrey, like utenfor London. Der skulle den nye norske stjernen Celine Borge forsøke å hevde seg. Vestfold-jenta var satt opp til å slå ut kl 11.37 norsk tid. Men torsdag morgen måtte Borge dessverre trekke seg på grunn av sykdom.

TV-sendingen på Viaplay startet klokken 12.00.

Her er ledertavlen for St. Jude

Her er ledertavlen for AIG Women's Open

Powered by Labrador CMS