Toursveipet//

Topp 15-plassering for Ventura på Korn Ferry

Kristoffer Ventura spilte lenge god golf denne uken, og endte opp på delt 14. plass på Korn Ferry-touren. I tillegg har det vært et lite norsk comeback denne uken.

Kristoffer Ventura fortsetter den gode formen han har vist så langt i år på Korn Ferry-touren.
Publisert Sist oppdatert

Nok en god turnering for Ventura

I USA spiller Kristoffer Ventura Visit Knoxville Open i Tennessee på Korn Ferry-touren. Norsk-meksikaneren fortsatte i det gode sporet han har vært i de siste månedene med en 67-runde (–3) på den første runden, men spilte enda bedre fredag.

Med åtte birdier og bare én bogey, kjempet han seg til en sterk 63-runde (–7) på andrerunden, og var helt oppe på tredjeplass etter halvspilt turnering.

Lørdag fortsatte han å senke mange birdieputter, men det ble også noen flere bogeyer. Med fem fugler og fire bogeyer gikk han én under par (69 slag). Da falt han ned til delt 9. plass.

Kristoffer Ventura

Søndag ble det en roligere runde for nordmannen. Med fire birdier og to bogeyer, gikk han to under par for dagen. Dermed ender han –13 totalt som holder til en delt 14. plass i Visit Knoxville Open.

Ventura har spilt bra så langt denne sesongen og har to topp-ti plasseringer på samvittigheten i år – en andreplass i Argentina i mars og en fjerdeplass i Florida for en måned siden.

Med dagens gode plassering rykker han opp én plass, til 14. plass, på sammenlagtlisten, hvor de 30 beste får PGA Tour-kort neste år.

Populære Harry Higgs vant turneringen etter å ha slått Frankie Capan III i omspill. Det er hans andre seier på rad på Korn Ferry-touren.

Her er ledertavlen

Krogh tilbake til start

I Belgia var Kristian Krogh Johannessen tilbake i aksjon på DP World Tour for første gang på tre måneder. Han og landsmann Espen Kofstad deltok i Soudal Open i Antwerp.

Hokksund-mannen Krogh åpnet best av de to med en runde på 70 slag (–1). Høydepunktet fra førsterunden var nok å avslutte med tre birdier på de siste fire hullene.

Kristian Krogh Johannessen

Andrerunden i Belgia ble dessverre noe tyngre for Krogh Johannessen. Med en birdie-fri 78 runde falt ned til en 143. plass og klarte dermed ikke kutten.

Espen Kofstad fikk det heller ikke helt til å stemme i Antwerp. Oslo-spilleren levere to 73-runder (+2), og klarte heller ikke kutten.

Lund med årsbeste på Ladies European Tour

Fire norske kvinner var med da Jabra Ladies Open ble spilt i Frankrike denne uken. Turneringen ble spilt på samme bane hvor major-turneringen Evian Championship spilles, og vinneren denne uken får invitasjon til majoren senere i år.

Av de norske var det Dorthea Forbrigd og Karoline Lund som åpnet best med runder på 73 slag (+2). Det holdt til delt 45. plass etter første spilledag.

Madelene Stavnar og Maiken Bing Paulsen delte 83. plassen etter hver sin 76-runde (+5).

Fredag ble preget av varierende vær for spillerne, og like over klokken 18.00 ble turneringen satt på pause på grunn av lyn og torden.

Av de norske kvinnene var det bare Karoline Lund (46. plass, +4) og Maiken Bing Paulsen (106. plass, +11) som rakk å spille ferdig andrerundene sine.

Karoline Lund ble beste norske i Frankrike

Lørdag morgen spilte Forbrigd og Stavnar ferdig rundene sine, men dessverre klarte ingen av dem å komme seg over kuttgrensen. Dermed er det bare Karoline Lund som får helgespill i Frankrike.

Lund avsluttet med en 75-runde (+4) og endte dermed +8 totalt. Det holder til en 49. plass på ledertavlen. Det er hennes beste plassering hittil i år på Ladies European Tour.

«Nationals» for de norske studentene

I tillegg til alle proffene som er i aksjon denne uken, er det også noe viktig som skjer i college-verden. For fredag 24. mai begynte det nasjonale mesterskapet for herrene, eller bare kjent som «Nationals».

Der finner man tre norske navn som skal representere skolene sine i sluttspillet, nemlig Mats Ege (East Tennessee State), Herman Sekne (Purdue) og Bård Skogen (Texas Tech).

Selve mesterskapet er delt i to, hvor det først spilles fire runder slagspill (kutt etter tre runder) for å kåre den individuelle vinneren, før de åtte beste lagene skal duellere om lagseieren i match-play i etterkant.

Både Mats Ege (t.v.) og Herman Wibe Sekne spiller «Nationals» for skolene sine de neste dagene.

Her kan du følge Nationals

Damenes nasjonale mesterskap er nylig gjennomført, hvor både Mia Sandtorv Lussand (South Carolina) og Silje Ohma (Baylor) var med. Dessverre klarte ingen av dem kutten, og selve lagene deres kom seg ikke til match play-delen.