Genesis scottish open//

Hovland i trøbbel – må kjempe for å klare cuten

Det ble ingen drømmestart for Viktor Hovland i Scottish Open. Nå må nordmannen levere en prikkfri runde fredag for ikke å ødelegge sin oppsiktsvekkende gode statistikk.

Viktor Hovland fikk litt å tenke på under torsdagens åpningsrunde, i ball med Scottie Scheffler og Shane Lowry.
Publisert Sist oppdatert

Viktor Hovland har ikke misset en cut på PGA-touren siden fjorårets utgave av Genesis Scottish Open. Før ukens møte på The Renaissance Club i North Berwick står 25-åringen med 18 turneringer på rad med helgespill.

Det er bare Sahith Theegala – med 21 turneringer – som kan vise til flere. Verdensener Scottie Scheffler deler andreplassen med Hovland på listen over «consecutice cuts».

Men etter torsdagens åpningsrunde i Scottish Open, står nordmannen i fare for å misse cuten i Skottland for andre år på rad.

En god start

Åpningsrunden startet imidlertid godt. Den tidligere Oklahoma State-spilleren vartet opp med utslag i fairwayfringen, et innspill til fem meter og en nydelig birdieputt på åpningshullet. Hovland fulgte opp med en kontrollert par på hull nummer to før putteren sviktet på det tredje, et langt par 5-hull.

Etter to slag hadde nordmannen 40 meter til green, og fikk vist frem wedgespillet trener Joseph Mayo får mye av æren for. Innspillet la seg til halvannen meter, men den korte putten ville ikke i. Snaut ti minutter senere kom dagens første bogey.

Et usedvanlig slag (til Hovland å være ) krevde et støtteslag tilbake til det kortklipte fairwaygresset. Memorial-vinneren maktet ikke å gjøre up-and-down, og dagens første bogey ble et faktum.

Fikk bunkertrøbbel

En ny bogey ventet to hull senere, da han landet utslaget i bunkeren på det korte par 3-hullet.

De neste åtte hullene bestod av seks par, én birdie og én bogey, før fairwaybunkeren på hull 15 satte vårt norske håp ut av spill. Det første forsøket traff bunkerleppa. Det andre ble slått 90 grader tilbake i fairway – før Hovland kom seg på green og brukte to putter. Resultat: Dobbelbogey.

Runden ble avsluttet med tre par. Fredag slår Hovland ut 12 slag bak Byeong Hun An som leder på -9. Rory McIlroy fikk et hyggelig gjensyn med det europeiske kontinentet. Nord-iren ligger på en delt 3. plass, tre slag bak teten etter den første runden.

Se ledertavle

Fredag slår Hovland, Scheffler og Lowry ut 07:59 fra hull 10.

Powered by Labrador CMS