DP WORLD TOUR//

Kofstad løftet spillet – men fikk helgefri i Dubai

En rusten førsterunde ødela for Espen Kofstad i årets første turnering på DP World Tour. Han misset cuten med to slag og er ute av Hero Dubai Desert Classic. 

Espen Kofstad gikk en god andrerunde i Dubai fredag.
Publisert Sist oppdatert

Etter en fargerik åpningsrunde på 75 slag, en runde som inneholdt hele fire birdier og sju bogeyer, hadde Espen Kofstad en stor jobb foran seg da han gikk ut på andrerunden fredag morgen.

Den jobben viste seg litt for stor for den norske veteranen. 

Kofstad stabiliserte spillet, ristet av seg en bogey på dagens tredje hull, senket to birdier på siste ni og scoren til 71 slag, en under par. Men to over totalt holder ikke i dette sterke selskapet.

Må se framover

Det var fortsatt et lite håp da Kofstad signerte og leverte inn kortet. Som tidlig startende var han først i en lang rekke håpefulle i årets første Rolex Series-turnering, og mirakler har skjedd før. Men utover dagen ble det stadig mer utenkelig at runder på 75 og 71 slag skulle holde til helgespill for den eneste nordmannen i feltet.

Det gjorde det da heller ikke. Kofstad var to slag bak cutgrensen da samtlige var ferdigspilt på andrerunden, og han må dermed rette blikket mot neste helgs turnering, Ras Al Khaimah Championship, hvor han forhåpentligvis får selskap av Kristian Krogh Johannessen som gjør sin årsdebut.

Kofstad forsikrer på Instagram at han likevel har fått benyttet helgen i Dubai godt. 

Den skadeplagede Oslo-proffen har som kjent hatt mye trøbbel de siste åra. Også i fjor åpnet han året i emiratene, men slet med spillet fra start, og tidlig på våren måtte han ta seg en lang og ufrivillig pause.

«Noen ganger kan livet oppsummeres med en video av et bunkerslag. De siste tre månedene har jeg stått fast i livets pot bunker! Nervesmerter fra nakken hele veien ned til fingertuppene hver dag har gjort enhver form for trening eller turneringsgolf umulig, skrev han på sosiale medier.

Det endte med operasjon og en lang opptreningsperiode. 

Først i oktober var Kofstad tilbake på DP World Tour, med bunnsolid spill i sitt comeback i det åpne spanske mesterskapet. 

Sterk dansk innsats

Forhåpentligvis kan 36-åringen holde seg skadefri framover, og bygge på den fine avslutningen på Emirates GC fredag. Fra fem meter rullet han i en avsluttende birdie og presset runden under par.

Cameron Young leder turneringen 13 slag under par (tre slag foran Adrian Meronk og Andy Sullivan), og amerikaneren er ikke den eneste som går lavt i Dubai. 

Nok en gang markerer danskene seg sterkt på den internasjonale scenen, med tre spillere innenfor Topp 10. Tvillingene Rasmus og Nicolai Højgaard (-7) deler 4. plassen og Thorbjørn Olesen er på syvende – ett slag bak sine landsmenn – før de to siste rundene i helgen.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS